Ajutoare de minimis in valoare de 680.000 de lei acordate crescatorilor de albine din Teleorman

Crescatorii de albine din judet care au solicitat ajutorul de minimis acordat pentru compensarea efectelor fenomenelor meteo nefavorabile produse in perioada martie-mai asupra sectorului apicol isi vor primi banii in aceasta saptamana, Directia Agricola Judeteana (DAJ) Teleorman efectuand plati in valoare de aproximativ 680.000 de lei.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Joi, 05 Decembrie 2019

„Au sosit banii pentru ajutoarele de minimis acordate crescatorilor de albine prin HG 705/2019. Iar de maine incepem sa facem platile. (...) In aceasta saptamana, toti solicitantii vor avea banii in cont”, a declarat directorul adjunct al DAJ Teleorman, Stelian Gaina.

Potrivit acestuia, au depus cereri pentru acordarea ajutoarelor de minimis 406 apicultori din judet, iar sprijinul financiar a fost solicitat pentru un numar total de 33.977 de familii de albine.

„Ajutorul de minimis este de 20 de lei pentru fiecare familie de albine si se acorda intr-o singura transa. La nivelul judetului vom face plati in valoare totala de 679.540 de lei”, a adaugat directorul DAJ Teleorman.

Pentru a putea beneficia de ajutorul de minimis, apicultorii trebuie sa aiba familiile de albine inscrise in baza de date nationala apicola si la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din judet.