Agroland a investit 150.000 euro si a deschis cel mai mare magazin din retea, in Timisoara

Agroland a deschis cel mai mare magazin din retea, care ocupa o suprafata de 410 metri patrati, cu o investitie de 150.000 de euro care nu include stocurile.

Scris de Agro Food, Vineri, 14 August 2020

Agroland MEGA reprezinta un concept unic in Romania, care consta in magazine cu circa 300% mai mari decat cele traditionale si in care se pune un accent sporit pe amenajare, aranjarea la raft, precum si consultanta de specialitate oferita clientilor. Acesta este primul magazin de acest tip din Timisoara si cel de-al cincilea din cadrul retelei Agroland, care numara in prezent 247 de unitati, situate in 28 de judete ale tarii.

 

Vanzarile estimate pentru noul magazin se ridica la aproximativ 500.000 de euro, in primul an de activitate, iar reprezentantii companiei au in plan sa mai deschida alte doua Agroland MEGA, in 2020.

 

agroland 2

 

Magazinul este situat in incinta primului strip mall din zona Timisoarei, care se afla la intrarea in localitatea Mosnita Noua, in imediata vecinatate a municipiului. Agroland MEGA Timisoara va pune la dispozitia clientilor circa 2.000 de produse, dublul numarului celor care se regasesc in fiecare dintre celelalte patru unitati de tip MEGA din retea. Din punct de vedere al repartizarii in functie de gama, in noul magazin vor fi disponibile 650 de produse pentru gradina, 750 de produse pentru ingrijirea animalelor, 450 de produse pentru ferme si 200 de articole care apartin altor game.

 

„Am lansat conceptul Agroland MEGA in 2017, pentru ca am considerat ca este benefic pentru clientii nostri sa dispuna de magazine de tip supermarket, cu suprafete generoase, game variate de produse si personal calificat sa le ofere consultanta de specialitate, in functie de nevoile fiecaruia. Planurile noastre sunt sa extindem aceasta directie de dezvoltare si sa inauguram unitati Agroland MEGA in apropiere de toate marile orase din Romania, in urmatorii patru ani. Pana la finele lui 2020, ne-am propus sa deschidem inca doua astfel de unitati in Romania, in care sa avem la vanzare peste 3.000 de produse si care sa depaseasca 600 mp. Nu excludem nici extinderea in strainatate, intr-o prima etapa in tari vecine precum Serbia si Ungaria, daca noile Agroland MEGA vor avea succesul scontat, in Romania”, explica Horia Cardos, fondator si director general al Agroland.

 

horia

 

Traficul mediu estimat in Agroland MEGA Timisoara este de 100 - 300 de persoane zilnic, cu variatiile sezoniere specifice. Potrivit reprezentantilor companiei, clasamentul celor mai bine vandute trei produse in unitatile Agroland este format din: butasi de trandafiri, mancare pentru caini si furaje pentru pasari. Odata cu deschiderea noului magazin, vor fi lansate numeroase promotii la majoritatea marcilor disponibile, cele mai mari reduceri fiind pe segmentul de ingrijire a animalelor de companie.

 

In prezent, reteaua Agroland include cinci unitati de tip MEGA situate in apropiere de Craiova, Galati, Braila, Giurgiu si, incepand cu 13 august, Timisoara.

 

Recent, compania a anuntat rezultatele financiare partiale pentru primul semestru din 2020, care a marcat una dintre cele mai prospere perioade din existenta Agroland. Astfel, cifra de afaceri s-a ridicat la 25,5 milioane de euro, in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada din 2019, iar profitul net s-a situat la 1,75 milioane euro. Aceasta valoare este de aproape 4 ori mai mare decat cea inregistrata pe parcursul lui 2019.

 

Agroland detine cea mai extinsa retea de magazine agricole din Romania, a fost fondata acum peste 20 de ani si comercializeaza, printre altele, produse pentru gradinarit, hrana si accesorii pentru animale de companie precum si pui de o zi, furaje pentru animale si utilaje agricole.