Agroland a inaugurat in Bolintin-Vale cel mai mare magazin din retea

Grupul Agroland (indice bursier AG) a inaugurat cea de-a saptea unitate de tip MEGA din acest an, cu o suprafata de 677 metri patrati, in urma unei investitii de tip greenfield.

Scris de Agro Food, Luni, 28 Iunie 2021
Magazinul se gaseste in localitatea Bolintin-Vale, judetul Giurgiu, la vest de Bucuresti, si este, in prezent, cel mai mare din retea. Fondurile alocate pentru teren si lucrarile de constructie se ridica la peste 500.000 euro, iar pentru dotarile unitatii si stocurile de marfa a fost prevazut un buget de 200.000 euro. Reprezentantii Agroland au in plan deschiderea a cel putin alte sase magazine MEGA in 2021, ajungand astfel la 18 magazine Agroland MEGA, pana la sfarsitul anului.
 

agro 2_2

 

Noua unitate este situata in Bolintin-Vale, pe Strada Poarta Luncii nr. 74, in apropierea magazinului traditional Agroland. Gamele disponibile vor fi cele consacrate: (1) produsele pentru gradina; (2) produse destinate animalelor de companie; (3) produse pentru hobby farming, casa si gospodarie. Din punct de vedere al proportiei in vanzari, in magazinele Agroland MEGA, categoria hobby farming are pondere de doar 25%, fata de 70%, in unitatile traditionale. Cele mai solicitate categorii in unitatile MEGA sunt produsele pentru gradina si cele de ingrijire a animalelor de companie, fiecare inregistrand ponderi de 35% din totalul vanzarilor, iar gama pentru casa si curte, 5%.
 
„Pregatim deschiderea Agroland Bolintin-Vale de sase luni si suntem foarte multumiti de rezultat. Este cel de-al doisprezecelea magazin de tip MEGA din retea, iar in 2022 ne asteptam ca fiecare dintre aceste unitati sa depaseasca un milion de euro, ca valoare a vanzarilor. Din experienta pe care am avut-o cu magazinele din Mosnita Noua, langa Timisoara, si de pe Soseaua Fundeni, in Bucuresti, stim ca dureaza cam cinci-sase luni pana sa intram pe profit. Vanzarile magazinului din Mosnita Noua au trecut de pragul de 500.000 euro, la sase luni de la inaugurare. In cazul magazinului din Bolintin-Vale, avem si exemplul magazinului traditional Agroland, cu o suprafata de 80 mp, care vine cu un istoric de vanzari anuale de peste 300.000 euro, desi sortimentatia produselor este mult mai redusa fata de un magazin de tip MEGA. Pentru noul magazin din Bolintin-Vale, exista toate premisele ca in 2022 sa ajungem la un milion de euro, asa cum preconizam”, a explicat Horia Cardos, fondator si Director General Agroland.
 
Conceptul Agroland MEGA este unic in Romania, a fost lansat in 2017, si se refera la magazine specializate, cu produse dedicate gradinaritului, ingrijirii animalelor de companie si hobby farming-ului, avand o suprafata de 400 - 600 mp.
 
Despre Agroland
Agroland este cea mai mare retea de magazine cu produse pentru gardening, pet care si hobby farming din Romania, are capital 100% romanesc si a fost fondata in 1997, la Timisoara, de catre antreprenorul Horia Cardos. In prezent, reteaua Agroland are peste 250 de magazine, localizate in 29 de judete, si peste 2.200.000 de clienti an. Printre produsele comercializate se afla: produse pentru gradinarit - seminte, material saditor, fertilizanti, echipamente, hrana si accesorii pentru animale de companie, precum si pui de o zi, furaje echipamente pentru ferme mici si medii, - si hrana si accesorii pentru animale de companie. Grupul Agroland a inregistrat o cifra de afaceri de 38,4 milioane de euro, la finele lui 2020, si are peste 300 de angajati.