Agroland a deschis doua noi magazine MEGA, cu o investitie de 400.000 euro

Grupul Agroland (indice bursier AG) a inaugurat in martie doua noi magazine MEGA, in Craiova si Sfantu Gheorghe, cu o investitie de 200.000 de euro in fiecare unitate, sume in care nu sunt incluse stocurile de marfa.

Scris de Agro Food, Miercuri, 31 Martie 2021
Compania isi continua astfel principala directie a strategiei de dezvoltare pentru perioada urmatoare, deschiderea a cel putin unui Agroland MEGA in apropierea fiecarui oras mare din tara.
 
Conceptul Agroland MEGA a fost lansat in 2017 si a trecut printr-un proces constant de imbunatatire. In prezent, exista 11 unitati de tip MEGA la nivelul intregii retele. Agroland MEGA sunt magazine specializate, cu produse dedicate gradinaritului, ingrijirii animalelor de companie si hobby farming-ului, care ocupa o suprafata mai mare cu 300% decat magazinele Agroland traditionale.
 

agro 2_1

 

Ambele magazine sunt localizate in centre comerciale, iar reprezentantii Agroland estimeaza o medie anuala de peste 250 de clienti pe zi, pentru fiecare dintre ele. Agroland MEGA Craiova ocupa o suprafata de 432 mp si este situat in incinta Electroputere Mall, iar unitatea recent inaugurata in Sfantu Gheorghe se afla in Sepsi Value Centre si are 500 mp.
 
Cele doua magazine au o oferta de peste 3.000 de produse, la fel ca celelalte unitati MEGA, iar gamele includ cele trei segmente consacrate: (1) produse pentru gradina - material saditor, ingrasamant si echipamente pentru intretinere; (2) produse destinate animalelor de companie, de la hrana, la suplimente si accesorii; (3) produse pentru hobby farming, precum si alte produse pentru casa si gospodarie.
 
„In 2021, ne-am propus sa acceleram extinderea retelei prin magazine de tip MEGA, pentru a reusi ca, intr-un interval cat mai scurt, sa putem deservi toate marile centre urbane din Romania. In urmatoarele luni, avem in plan sa deschidem astfel de unitati in proximitatea Bucurestiului, in Mogosoaia si Bolintin Deal, precum si in zona Moldovei, in Botosani si Iasi, precum si in Oltenia, in Caracal si Bals. Preocuparea clientilor nostri pentru amenajarea gospodariilor si a caselor de vacanta a crescut in mod semnificativ in ultimul an si, dupa toate estimarile, va continua in acest ritm, astfel ca ne dorim sa le fim alaturi cat mai rapid si cu o oferta adaptata nevoilor!”, a punctat Horia Cardos, fondator si director general al retelei Agroland.
 
Agroland este cel mai mare lant de magazine din Romania, specializate pe segmentele de gradinarit, ingrijirea animalelor de companie si hobby farming. Recent, reprezentantii companiei au anuntat datele financiare aferente anului trecut, cand s-a inregistrat o cifra de afaceri de 38,4 milioane de euro, in crestere cu 33% fata de 2019, cand a avut 28,92 milioane de euro. Profitul net s-a situat la 2,1 milioane de euro, o valoare de 4 ori mai mare fata de anul anterior, cand se ridicase la peste 530.000 de euro.