Agritech Center lanseaza o piata online pentru fermierii romani

Startup-ul romanesc Agritech Center investeste 40.000 de euro pentru dezvoltarea unei piete online dedicate producatorilor locali din domeniul agriculturii in relatia cu alte companii care ofera servicii in acest domeniu, dar si cu distribuitori si comercianti interesati de produse romanesti.

Scris de Agro Food, Joi, 23 Iulie 2020

Platforma Agritech Center va fi disponibila din toamna acestui an. In esenta, este un marketplace B2B, care pune in contact cumparatorii si vanzatorii de produse agricole, potrivit start-up.ro.

 

”Ideea Agritech Center a pornit dintr-o nevoie acuta a pietei locale de agricultura de a accesa mai usor resursele necesare activitatii agricole. Platforma ofera, astfel, agricultorilor si fermierilor o solutie digitala prin care sa gaseasca mai usor materie prima, echipamente care sa-i ajute in procesele de productie, procesare si stocare, servicii din lantul logistic, dar si solutii financiare sau IT. Si, in acelasi timp, reprezinta pentru ei o piata prin care sa poata ajunge mai usor la mari distribuitori si comercianti interesati de produse din agricultura locala”, a declarat Adrian Badea, fondator Agritech Center.

 

Marketplace-ul Agritech Center se adreseaza fermierilor, procesatorilor de materie prima, comerciantilor de cereale, distribuitorilor de inputuri pentru agricultura, producatorilor de echipamente si masini pentru agricultura, furnizorilor de servicii logistice in domeniu, dar si bancilor si altor institutii de credit sau asigurare care vizeaza acest sector si chiar furnizorilor de solutii IT care digitalizeaza si automatizeaza diverse procese din lantul de productie si distributie.

 

Obiectivul Agritech Center este sa scurteze si eficientizeze procesul de vanzare de produse din agricultura locala, oferind producatorilor acces direct la cumparatori interesati si posibilitatea de a-si pune pe piata produsele la un pret corect, prin organizarea de licitatii pentru produsele lor.

 

In acelasi timp, Agritech Center isi propune sa automatizeze organizarea lantului logistic pentru agricultori si sa asigure acces mai simplu si mai rapid la solutii de finantare sau asigurare a culturilor.

 

Agritech Center este unul dintre cele 8 proiecte din programul de pre-accelerare Food & Agri Tech Challenge lansat la inceputul acestui an de Impact Hub Bucharest si EFSE DF, care se va incheia in iulie odata cu prezentarea proiectelor in fata publicului, a juriului, a investitorilor si specialistilor din domeniu.