Agricover lanseaza un program de burse de studiu pentru tinerii din familii de fermieri

Grupul Agricover continua strategia de responsabilitate sociala si lanseaza programul “Burse Agricover 2020” in cadrul caruia vor fi oferite 10 burse de studiu, in valoare de 100.000 de euro, pentru tinerii fermieri din Romania care doresc sa asigure continuitatea afacerii de familie si sa se specializeze urmand cursurile celei a doua serii a Programului Tineri Lideri pentru Agricultura (2020-2021) al Clubului Fermierilor Romani pentru Agricultura Performanta.

Scris de Agro Food, Marti, 29 Septembrie 2020

“Responsabilitatea sociala este parte integranta a strategiei de dezvoltare a Grupului Agricover, implicarea noastra fiind constanta in ultimii doi ani, prin sprijinul oferit fermierilor romani pentru a crea si lansa Asociatia Clubul Fermierilor Romani pentru Agricultura Performanta. Dezvoltat de catre Club, programul Tineri Lideri pentru Agricultura, este o resursa educationala complexa, cu un urias potential de formare pentru cei care doresc sa se specializeze in domeniul agricol. Prin acordarea burselor anuale de studiu ne-am propus sa investim in educatia generatiilor viitoare si sa facilitam accesul in program tinerilor fermieri care nu se pot sustine financiar. Viitorul agriculturii inseamna informatie specializata si tehnologie digitala, puse in practica de catre tineri ambitiosi, pregatiti sa devina antreprenori si arhitecti ai unei agriculturi romanesti sustenabile si competitive”, a declarat Liviu Dobre, director general Agricover Holding S.A.

 

Cele 10 burse Agricover acopera integral costurile educationale, de transport, cazare si masa, valoarea individuala fiind in cuantum de 10.000 de euro, pentru un an de studiu. Incepand de astazi si pana in data de 12 octombrie inclusiv, tinerii din familii de fermieri care exploateaza ferme de pana la 400 de hectare, au varsta de pana in 35 de ani si au absolvit o facultate sau sunt inca studenti, se pot inscrie in competitie.

 

Lansat in noiembrie 2019, programul Tineri Lideri pentru Agricultura al Clubului Fermierilor Romani are ca obiectiv pregatirea tinerilor pentru a participa activ la reprezentarea profesionala a intereselor agriculturii romanesti in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles, asigurarea continuitatii afacerilor in agricultura, dobandirea de competente de business si comunicare, cat si cresterea implicarii acestora in proiecte de responsabilitate sociala.

 

Programul Tineri Lideri pentru Agricultura al Clubului Fermierilor Romani este dezvoltat impreuna cu Fundatia Leaders si are ca parteneri educationali: Ascendis, Human Invest si Attitude Training, alaturi de specialisti cu experienta in business, afaceri de familie, training si mentoring.

 

“Anul acesta, programul Tineri Lideri pentru Agricultura va certifica prima serie de absolventi si va incepe o noua sesiune de cursuri avand inscrisi un numarul dublu de tineri fermieri dornici sa se specializeze pentru a avea o contributie substantiala in dezvoltarea agriculturii romanesti. Suntem onorati sa avem alaturi de noi parteneri care impartasesc valori comune si care investesc in educatie. Cei zece bursieri Agricover se vor alatura tinerilor recrutati de Club, cu totii urmand sa beneficieze de o experienta educationala unica, bazata pe dezvoltarea abilitatilor de afaceri si a celor individuale, care adreseaza cele trei obiective majore ale programului: cresterea competitivitatii, asigurarea succesiunii si continuitatii afacerilor, leadership si reprezentare. Viitorul afacerilor fermierilor depinde de pregatirea prezentului, astfel incat avem incredere ca programele noastre vor cladi o fundatie solida pentru agricultura inovativa a viitorului,” a declarat Florian Ciolacu, director executiv Clubul Fermierilor Romani.

 

Toate criteriile de selectie pentru programul “Burse Agricover 2020” sunt disponibile pe www.agricover.ro, iar informatii suplimentare pot fi solicitate la adresa burse@agricover.ro.