APIA primeste cereri pentru accesarea Programul National Apicol, pana pe 31 mai

Apicultorii si formele asociative apicole legal constituite pot depune cereri de intentie pentru accesarea Programului National Apicol (PNA) pana la data de 31 mai 2021, informeaza Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), intr-un comunicat.

Scris de Agro Food, Marti, 18 Mai 2021
Sprijinul se acorda pentru masura A "Asistenta tehnica pentru apicultori si organizatiile de apicultori", pentru formele asociative apicole legal constituite, respectiv pentru actiunile C.4. "Achizitionarea de mijloace de transport apicol fara autopropulsie - remorca apicola/pavilion apicol si mijloace fara autopropulsie de incarcare-descarcare a stupilor in pastoral" si D.3. "Achizitionarea de accesorii apicole de catre stupinele de elita/multiplicare", pentru apicultori.
 
Potrivit sursei citate, in contextul actual, cererile de intentie impreuna cu documentele atasate cererii pot fi scanate/fotografiate si transmise la APIA prin intermediul mijloacelor electronice la adresa de e-mail a Centrului Judetean/Centrului Municipiului Bucuresti sau pot fi depuse la registratura Centrelor APIA.
 
Formularul cererii de intentie impreuna cu alte informatii detaliate privind accesarea PNA se regasesc postate pe site-ul APIA (www.apia.org.ro), la sectiunea Masuri de Piata-Apicultura-Anul 2021, dar este la dispozitia solicitantilor si prin functionarii Centrelor nationale ale Agentiei.
 
"Numai solicitantii care vor depune cererea de intentie pentru masurile mentionate mai sus au dreptul sa depuna cererea de plata prin care vor solicita sprijin pentru acelasi produs/produse din cererea de intentie", precizeaza reprezentantii APIA.
 
Astfel, cererile de plata pentru masurile vizate se vor depune pana la termenul limita de 31 iulie 2021. Potrivit sursei citate, valoarea sprijinului financiar alocat anului 2021 pentru Programul National Apicol este de 51,128 milioane de lei.
 
Reprezentantii APIA subliniaza ca, oricare ar fi momentul depunerii cererii de plata, cu incadrarea in termenul limita, plata sprijinului financiar se va efectua de catre Agentie dupa controlul tuturor cererilor de plata si dupa centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea incadrarii in plafonul alocat pentru fiecare masura.
 
Program National Apicol, pentru perioada 2020 - 2022, are drept scop imbunatatirea productiei si comercializarii produselor apicole prin acordarea apicultorilor de sprijin financiar, suma totala alocata pentru cei trei ani fiind de peste 151 de milioane de lei.