ANPC a inchis Hala Veche Obor. Se discuta cu operatorii economici imbunatatirea situatiei

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a emis marti decizia de suspendare a activitatii in Hala Veche Obor si a demarat discutiile cu operatorii economici pentru a imbunatati situatia.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Joi, 26 Septembrie 2019

„In data de 24.09.2019 s-a emis decizia suspendarii activitatii in Hala Veche Obor. Presedintele ANPC, Horia Constantinescu, impreuna cu directorul general ANPC Paul Anghel au avut o intalnire cu administratorii stabilimentului si s-a convenit ca pe data de 25.09.2019, la orele 15, sa aiba loc o discutie cu reprezentantii operatorilor economici din Hala Veche Obor pentru a gasi cele mai bune solutii pentru buna desfasurare a actului de comert cu respectarea consumatorului bucurestean”, spun reprezentantii ANPC.

Duminica, inspectorii ANPC au efectuat 41 de actiuni in Hala Veche Obor. Controalele efectuate au vizat respectarea prevederilor legale atat la comercializarea produselor alimentare, cat si a celor nealimentare (articolelor textile, produse cosmetice, produse de uz casnic).

In urma actiunilor de control, s-au aplicat 62 amenzi contraventionale in cuantum de 713.500 lei si sapte avertismente.

A fost retrasa definitiv de la comercializare cantitatea de 6.843,95 kg produse alimentare, in valoare de 61.645 lei si s-au oprit temporar de la comercializare 11.261 produse nealimentare in valoare de 22.776 lei.

De asemenea, a fost propusa masura complementara de inchidere pe o perioada de pana la sase luni a Halei Obor, ce apartine SC CI-CO SA.

Au fost controlati un numar de 32 operatori economici care comercializau produse alimentare. Au fost identificate la comercializare diferite specii de peste proaspat depozitat in conditii necorespunzatoare, preparate de carne si carne pasare neetichetate in totalitate si fara documente de provenienta, carne de porc depozitata la temperatura mediului ambiant, mezeluri si lactate fara elemente de identificare si caracterizare, dar si fara termene de valabilitate, napolitane, biscuiti si fructe confiate, vrac fara elemente de identificare, fara termen de valabilitate, depozitare necorespunzatoare direct pe paviment.

Pentru operatorii economici: Apollo 13 SRL, SC Pinclau SRL, Alex Prestari Servicii SRL, Gini Trading Service 96 SRL, Gianina Star SRL, Dorimar Top SRL, Sicoe R Român IF, SC Giardino D'oro SRL, SC Royal Kadet SRL, Dragos Mia Impex SRL, Teofan Com SRL, Aqua Blue Fish SRL, Atlantic Blue Concept SRL, Sicoe Elena Valentina I.I., Scobarul Furios SRL, Abatorul Peris SA, Dorimar Top SRL, Karina Bakerely SRL, SC La Cherhana SRL, Jordan D x A SRL, Top Genius SRL, SC Edy Fresh Fish SRL, SC Agriland Fundeni SRL si SC Serv Special Clean SRL a fost dispusa masura de oprire definitiva de la comercializare.

Masura opririi definitive de la comercializare si retragerea din circuitul consumului uman a fost dispusa pentru produsele care nu erau insotite de documente de provenienta, nu erau insotite de eticheta de produs de unde sa rezulte principalele elemente de identificare si caracterizare si pentru produsele cu data limita de consum depasita.