AFIR a primit certificarea internationala aplicabila sistemului de management anti-mita

Agentia pentru Finantarea Investiţiilor Rurale (AFIR) este prima institutie publica din Romania care a obtinut din partea organismului Rina Simtex certificarea internationala pentru standardul ISO 37001:2016, aplicabila sistemului de management anti-mita.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 08 Iulie 2019

„Suntem prima institutie publica din Romania care obtine aceasta certificare importanta a sistemului de management ISO 37001 din partea Rina Simtex, fiind un standard de referinta care asigura un set de bune practici cunoscute atat la nivel national, cat si la nivel international. Sistemul de management implementat la nivelul agentiei, care ne-a permis obtinerea acestui standard de calitate a actului administrativ, are ca principal obiectiv scaderea continua a riscurilor de mituire, atat in cadrul institutiei, cat si in raport cu colaboratorii sai. In acest sens, sistemul incurajeaza si promoveaza o cultura institutionala adecvata, menita sa descurajeze orice potentiale fapte de mituire si instituie un set de reguli si criterii anticoruptie, care sa fie respectate in toate activitatile in care este implicata agentia. Am dorit sa obtinem acest certificat pentru a adauga inca un aspect pozitiv in constructia unui parteneriat de incredere cu beneficiarii nostri. Consecinta directa a dobandirii acestui certificat este cresterea increderii partenerilor in agentie, inclusiv a organismelor europene”, a declarat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Potrivit unui comunicat al AFIR, certificarea ISO 37001 ofera directii importante pentru organizatii, fiind conceput pentru a ajuta organizatiile sa previna, sa detecteze si sa raspunda proceselor de coruptie, respectand in acelasi timp actele normative incidente in domeniu.