9 miliarde de euro fondurile europene intrate in conturile fermierilor romani

Fondurile europene intrate in conturile fermierilor romani in perioada 2017-2019 se apropie de 9 miliarde de euro, numai in acest an Comisia Europeana decontand Romaniei peste 2,7 miliarde de euro pentru agricultura si dezvoltare rurala, a anuntat, ministerul de resort.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 28 August 2019

„In data de 26 august 2019 au intrat in conturile Romaniei pentru fermieri si dezvoltarea satului romanesc inca 176,41 milioane euro reprezentand rambursarea din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR). Valoarea totala a fondurilor europene pe care Romania le-a primit in 2019 pentru agricultura si dezvoltare rurala se ridica la suma de peste 2,7 miliarde euro (plati directe si investitii)” , se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Potrivit sursei citate, prin cele doua agentii de plati, APIA si AFIR, domeniul agricol din Romania a atras 8,95 miliarde euro, aceasta suma reprezentand totalul fondurilor intrate in conturile fermierilor romani in perioada 2017-2019.