150 de miei au murit intr-un incendiu la un adapost de animale din Satu-Mare

150 de miei au murit intr-un incendiu izbucnit la un adapost de animale din Homorodul de Jos, din cauza unei tigari aprinse, sustin reprezentantii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (ISU) Satu Mare.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 11 Septembrie 2019

Potrivit acestora, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o ferma agricola, dar operatiunea a fost ingreunata din cauza vantului si a lipsei unei surse de apa in apropiere.

„La fata locului s-au deplasat 10 subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Satu cu 3 autospeciale de stingere. Din cauza vantului puternic, care a contribuit la propagarea cu repeziciune a flacarilor, amenintand un sopron cu fan din imediata vecinatate, dar si a lipsei unui surse de apa in apropiere, pompierii au actionat pentru localizarea si lichidarea incendiului, respectiv pentru inlaturarea efectelor produse timp de aproape 3 ore. Desi apelul la 112 anunta ca nu exista victime sau animale surprinse in constructia incendiata, ajunse la locul evenimentului, fortele de interventie au descoperit faptul ca nu toate animalele au fost evacuate. Este vorba despre un numar de 150 de miei care nu au mai putut fi salvati”, precizeaza reprezentantii ISU.

Acestia au mai mentionat ca flacarile au mistuit acoperisul adapostului de animale pe o suprafata de aproximativ 1.000 mp, precum si 10 baloti de fan, iar cauza probabila a incendiului o reprezinta fumatul in locuri nepermise.