10 medalii de aur obtinute la un concurs de cercetatorii Universitatii Dunarea de Jos din Galati

O echipa de cercetatori specializati in industria alimentara de la Universitatea Dunarea de Jos din Galati s-a intors cu bratele pline de medalii de la un concurs care a avut loc la Chisinau.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Joi, 28 Noiembrie 2019

Parizerul din carne de porc cu srot de catina si painea echilibrata nutritional sunt doar doua dintre produsele medaliate. 

Universitatea Dunarea de Jos din Galati a participat in perioada 20-23 noiembrie 2019 la INFOINVENT - Expozitie Internationala Specializata in domeniul proprietatii intelectuale, creativitatii si inovarii, editia a XVI-a. Evenimentul a avut loc la Moldexpo in Chisinau, Republica Moldova si a fost organizat de catre Agentia de Stat pentru Proprietate Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI), universitatea fiind reprezentata de echipe de cercetatori ai Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor si Facultatii Transfrontaliere. La expozitie au fost prezentate idei si inovatii ale cercetatorilor din Republica Moldova, Romania, Portugalia, Coreea si Vietnam.

 

La expozitie, Universitatea a prezentat noua inventii, si anume:

-           Obtinerea painii echilibrate nutritional in proteine

-           Cultura starter artizanala, produs liofilizat obtinut din granule de chefir de lapte 

-           Purple Lavania (Ingredient multifunctional pe baza de extracte microincapsulate din orez negru si lavanda pentru utilizari in industria alimentara)

-           Parizer din carne de porc cu srot de catina, fara adaos de nitrit

-           Parizer din carne de porc cu catina, fara nitrit

-           Colorant pe baza de catina si sange in vederea reducerii nitritului rezidual, pentru industria carnii

-           Ingrediente naturale cu functionalitate multipla pe baza de extracte antocianice din coji de vinete si bacterii lactice comicroincapsulate si aplicatii ale acestora

-           Ingrediente naturale pe baza de antociani din struguri microincapsulate in hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizari in industria alimentara

-           Ingrediente naturale pe baza de antociani din struguri microincapsulate in hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizari in industria alimentara

 medalii de aur

Premii obtinute:

OUTSTANDING LEADERSHIP AWARD oferit de catre World Invention Creativity Olympic from KOREA, pentru produsul PURPLE LAVANIA!

Inventatori: Anghel Larisa, Dermengiu Nicoleta Eugenia, Marian Eugeniu, Moise Elena, Stoica Dimitrie, Dima Cristian Vasile, Stoica Maricica, Stanciuc Nicoleta

 

SPECIAL AWARD oferit de catre Institute of Genetics, Physiology and Plant Protection din Republica Moldova, pentru toate inventiile prezentate!

 

MEDALII DE AUR oferite de catre Agentia de Stat pentru Proprietate Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI) pentru:

 

Medalie de aur pentru:

Obtinerea painii echilibrate nutritional in proteine

Inventatori: Cercel Floricel, Alexe Petru, Burluc Romulus Marian

 

Medalie de aur pentru:

Cultura starter artizanala, produs liofilizat obtinut din granule de chefir de lapte

Inventatori: Bahrim Gabriela Elena, Vasile Aida, Cotarlet Mihaela

Medalii de aur pentru:

Parizer din carne de porc cu srot de catina fara adaos de nitrit

Inventatori: Mihalcea Liliana, Stoica Maricica, Dima Cristian Vasile, Alexe Petru

 

Parizer din carne de porc cu catina, fara nitrit

Inventatori:, Stoica Maricica, Alexe Petru, Mihalcea Liliana, Dima Cristian Vasile

 

Colorant pe baza de catina si sange in vederea reducerii nitritului rezidual, pentru industria carnii

Inventatori:, Stoica Maricica, Alexe Petru, Dima Cristian Vasile

 

Medalii de aur pentru:

 

Purple Lavania (Ingredient multifunctional pe baza de extracte microincapsulate din orez negru si lavanda pentru utilizari in industria alimentara)

Inventatori: Larisa Anghel, Nicoleta Dermengiu, Eugeniu Marian, Elena Moise, Dimitrie Stoioca, Cristian Vasile Dima, Maricica Stoica, Nicoleta Stanciuc

 

Ingrediente naturale cu functionalitate multipla pe baza de extracte antocianice din coji de vinete si bacterii lactice comicroincapsulate si aplicatii ale acestora

Inventatori: Nina Nicoleta Condurache, Gabriela Bahrim, Gabriela Rapeanu, Nicoleta Stanciuc

 

Ingrediente naturale pe baza de antociani din struguri microincapsulate in hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizari in industria alimentara

Inventatori: Stefania Adelina Milea, Gabriela Rapeanu, Gabriela Bahrim, Nicoleta Stanciuc

 

Ingrediente naturale pe baza de antociani din struguri microincapsulate in hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizari in industria alimentara

Inventatori: Stefania Adelina Milea, Gabriela Rapeanu, Gabriela Bahrim, Nicoleta Stanciuc

 galati

MEDALIE DE AUR oferita de catre Universitatea Tehnica a Moldovei pentru:

Colorant pe baza de catina si sange in vederea reducerii nitritului rezidual, pentru industria carnii

Inventatori: Stoica Maricica, Dima Cristian Vasile, Alexe Petru

 

DIPLOMA DE EXCELENTA oferita de catre Institutul de Fitotehnie Porumbeni din Republica Moldova, pentru toate inventiile prezentate!

DIPLOMA DE EXCELENTA oferita de catre Institutul de Microbiologie si Biotehnologie din Republica Moldova, pentru produsul PURPLE LAVANIA!

DIPLOMA DE EXCELENTA SI MENTIUNE din partea Universitatii de Stat de Medicina si Farmacie Nicolae Testemitanu din Republica Moldova, pentru produsul PURPLE LAVANIA

„Pe langa aceste premii importante cu care UDJG s-a intors, am interactionat cu institutii, persoane, am pus bazele unor colaborari, atat in zona cercetarii, cat si in cea de educatie. Eu, impreuna cu prof. Maricica Stoica am predat cateva lectii despre incapsulare si despre food neophobia (teama de alimente noi) studentilor si elevilor de la Universitatea din Hanoi, Vietnam, care s-au aratat interesati sa vina sa studieze la SIA pe viitor”, a declarat SL.dr.ing. Cristian Dima, de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati.