1 decembrie – „Mancam si traim romaneste”, targ de produse agroalimentare la Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) isi deschide azi portile pentru a gazdui o expozitie cu vanzare de produse agroalimentare romanesti, organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 29 Noiembrie 2019

Cu aceasta ocazie, ministrul Nechita-Adrian Oros va inmana grupurilor aplicante dovada inregistrarii in Registrul Denumirilor de Origine Protejate si al Indicatiilor Geografice Protejate pentru cele doua produse recent recunoscute, „Carnati de Plescoi” si „Telemea de Sibiu”.

Cei interesati vor avea posibilitatea de a achizitiona produse recunoscute si in curs de recunoastere pe scheme de calitate nationale si europene. De asemenea, vor fi expuse spre vanzare produse din lapte si carne, dulceturi, miere si produse ale stupului, zacusca etc.

Vizitatorii targului de 1 Decembrie, „Mancam si traim romaneste”, sunt invitati sa descopere gustul bucatelor din diferite regiuni ale Romaniei, branza, smantana, cascaval, telemea, branza de burduf in coaja de brad si in membrana naturala, cas, carnati de porc, slanina afumata, caltabos, jumari, carnati de casa, drob de porc, lebar, toba de casa, jambon afumat, muschi afumat, salata icre crap sau stiuca, batog sau pastrama, macrou afumat la rece, sardelute, pastrav afumat in cobza de brad, cozonac, prajituri, pita coapta pe vatra, siropuri, gemuri, dulceturi din fructe, bauturi spirtoase si vinuri.

Targul va fi deschis de vineri pana duminica, intre orele 10:00 - 17:00.

In prezent, Romania detine sapte produse inregistrate pe sisteme de calitate europeana: Magiun de prune Topoloveni - IGP (2011), Salam de Sibiu - IGP (2016), Novac afumat din Tara Barsei - IGP (2017), Scrumbie de Dunare afumata - IGP (2018), Carnati de Plescoi (2019) si Telemea de Ibanesti Denumire de Origine Protejata (2016), respectiv Telemea de Sibiu - Indicatie Geografica Protejata.