Väderstad si-a dublat cifra de afaceri, in ultimul deceniu

Producatorul suedez de utilaje agricole Väderstad incheie deceniul la un nivel ridicat, inregistrand o cifra de afaceri in anul financiar 2019 de 315 milioane de euro (n.r. 3,35 de miliarde de coroane suedeze «SEK») si un profit operational de 16 milioane de euro. Aceasta reprezinta o crestere a cifrei de afaceri de 11% si o crestere a veniturilor de aproape 24% fata de anul precedent.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Vineri, 31 Ianuarie 2020

In decursul ultimului deceniu, Väderstad si-a dublat cifra de afaceri si este astazi unul dintre cei mai importanti jucatori mondiali in cultivarea si insamantarea solului. Modelele de utilaje pe care le produce compania pentru fermierii din toata lumea sunt de ultima generatie. Odata incheiat exercitiul financiar 2019, Väderstad a reusit sa aseze in urma un nou an de succes la toate capitolele.

„2019 a fost un an pozitiv din mai multe puncte de vedere. Am reusit sa ne crestem cota de piata atat in ​​Europa, cat si in Canada, in ciuda unei crize generale a industriei. Aceasta este o dovada ca fermierii apreciaza produsele premium datorita durabilitatii mai indelungate, a faptului ca sunt usor de utilizat si ofera rezultate mai bune”, spune Mats Båverud, CEO al Väderstad Group.

Ca de obicei, Väderstad va reinvesti intre sase si opt la suta din cifra de afaceri in dezvoltare. „Dezvoltarea produselor este inima afacerii noastre si o investitie care s-a dovedit a fi profitabila pe termen lung, permitandu-ne sa ne mentinem pozitia de lider”, spune Mats.

4a

Eficienta crescuta a fost, potrivit Väderstad, o caracteristica cheie a sectorului agricol in ultimul deceniu. Numarul angajatilor din industrie a scazut, ceea ce a dus la cresterea cererilor pentru cei care raman. „Cresterea eficientei inseamna ca mai putini fermieri au fost nevoiti sa produca mai multe alimente. Acest lucru a facut ca masinile agricole sa fie mai complexe, fapt care a sporit interactiunea noastra cu clientii si a pus o presiune mai buna pe serviciile noastre de asistenta”, explica Bo Stark, director de vanzari Nordic si coproprietar al companiei.

Toate utilajele Väderstad beneficiaza de un design inteligent, alcatuit din piese de o durabilitate inalta, fiind fabricate din otel suedez V-55, ce le ofera rezistenta indelungata si eficacitate de lucru ridicata.

1

Pe piata din Romania producatorul scandinav si-a confirmat deja suprematia tehnologica, iar in ceea ce priveste aspectul comercial, compania Titan Machinery Romania a fost premiata in urma cu trei ani pentru titlul de „cel mai bun importator si distribuitor din lume al marcii Väderstad", fermierii din Romania recunoscand de atunci, an de an calitatea premium a acestor utilaje, dovada reflectandu-se in bilantul comercial din aceasta perioada.

Parteneriatul dintre Titan Machinery si Väderstad in Romania a reusit datorita scopului comun care s-a dovedit a fi acelasi pentru ambele companii: de a creste cota de piata in Romania, oferind cele mai bune solutii pentru fermieri.