Pesta porcina africana a ajuns si in Grecia

Grecia a identificat in cursul acestei saptamani un caz de pesta porcina africana la o ferma din nordul tarii, au anuntat joi, o serie de oficiali din Ministerul Agriculturii.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Vineri, 07 Februarie 2020

Ministerul Agriculturii din Grecia a precizat ca primul caz de pesta porcina africana a fost identificat la o mica ferma de familie din regiunea Serres, aproape de frontiera Greciei cu Bulgaria si Macedonia de Nord, adaugand ca a fost interzisa comercializarea carnii de porc provenita regiunea mentionata.

Leonidas Varoudis, seful directiei sanitar veterinare din Serres, a declarat miercuri seara pentru un post local de televiziune ca a fost descoperit un porc mort la o mica ferma din regiune. „Trebuie sa investigam pentru a vedea daca exista si alte ferme in zona unde ar putea fi prezent virusul", a spus Varoudis.

Pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, dar este mortala pentru porci. Boala a aparut in Africa de unde s-a raspandit in Europa şi Asia unde a ucis deja sute de milioane de porci si a modificat industria globala a carnii de porc.