„Marea Vaccinare cu NdD”, o noua actiune a Asociatiei WINELOVER

Intr-o perioada in care producatorii de vinuri se zbat sa-si salveze business-urile, asociatia pasionatilor de vinuri, WINELOVER Romania vine sa ofere un suflu nou industriei.

Scris de Agro Food, Vineri, 19 Februarie 2021
Actiunea „Marea Vaccinare cu NdD” (n.r. – NdD – Negru de Dragasani) reprezinta unul dintre evenimentele prin care asociatia si-a propus sa continue sa atraga atentia asupra calitatii vinurilor din soiurile romanesti.
 
„Scopul nostru ca asociatie este de a promova vinul romanesc, de a face cunoscute traditia locala viticola, calitatea superioara a vinurilor romanesti, a soiurilor nationale consumatorilor de pretutindeni si, in special celor din afara tarii. Dar, pentru a-ti castiga notorietatea peste hotare, este necesar sa te faci cunoscut mai intai acasa. Asadar, noi, pasionatii de vinuri romanesti, vom demara actiuni pana in momentul in care Romania va deveni o voce unitara si recunoscuta in industria vinurilor de peste hotare. Si, vom face acest lucru cu sau fara ajutorul autoritatilor”, a declarat Razvan Stoenescu, presedintele Asociatiei WINELOVER Romania.
 
wine 2 
 
In cadrul actiunii de promovare a vinurilor romanesti, „Marea Vaccinare cu NdD – Negru de Dragasani”, desfasurata in perioada 13-14 februarie, membrii asociatiei au organizat vizite si degustari la cramele de referinta din zona Dragasani, la care au participat peste 20 de pasionati de vinuri.
 
Cu aceasta ocazie, asociatia a „adoptat” butuci din soiurile Cramposie si Negru de Dragasani. Prima actiune de promovare a vinurilor romanesti,„Mica Unire – Marea Sorbire”, organizata in acest an de Asociatia WINELOVER Romania, a avut loc la finalul lunii ianuarie, in Vrancea, cu ocazia celebrarii zilei de 24 ianuarie. 
 
wine 3
 
Despre Asociatia WINELOVER Romania
Asociatia Winelover Romania este o organizatie neguvernamentala, care a luat nastere din pasiunea fondatorilor – iubitori de vin - cu scopul de a promova vinul romanesc, prin intermediul cursurilor de cunoastere a soiurilor, vizitarea cramelor din principalele zone viniviticole, organizarea de degustari si concursuri de vin.
 
Aceasta a fost fondata la finele lui 2018 si a derulat mai multe actiuni cu scop caritabil. Membrii asociatiei activeaza in diverse domenii - de la industria transporturilor si logisticii si pana la sectorul medical, turism, HR si HoReCa.