„Brânzării de stat", deschise in fiecare judet pana la finalul anului

Ministrul Petre Daea a promis ca va prelua modelul de la Sibiu si va deschide pana la finalul anului, cate un magazin asemanator, in fiecare municipiu resedinta de judet.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Miercuri, 09 Octombrie 2019

„Facem ceea ce am promis. (...) trebuie sa facem acea veriga care asigura preluarea produselor de la fermieri, aducerea lor in magazine bine puse la punct, controlate si evident prezentate consumatorilor pentru a putea fi valorificate. Aici urmarim castigul, pe de o parte al producatorului, cat si al consumatorului, statul a intervenit cu aceasta veriga. Astazi, am pornit pentru prima data in Romania, din aceasta zona, unde sibienii, producatorii s-au organizat rapid si am putut realiza acest magazin micut, dar el este suficient de expresiv si suficient de valoros pentru oamenii care au adus produsele aici sa le valorifice. Vom face acest lucru in toata tara. In zilele urmatoare o sa deschidem la Bucuresti, in Craiova, in Slatina, la Pitesti, la Timisoara, in Teleorman, peste tot. Pana la sfarsitul anului, sa avem in fiecare capitala de judet cate un magazin si nu numai", a explicat luni, la Sibiu, ministrul Petre Daea.

71482351_2544451252265504_5256537171367559168_n

Foarte multi sibieni s-au dus sa isi faca cumparaturile la prima „branzarie de stat" din oras, cea inaugurata de catre ministrul Agriculturii, Petre Daea si ministrul Turismului, sibianul Bogdan Trif, insa au descoperit ca pe rafturi se afla branzeturi facute doar de acei fermieri si producatori care sunt membri in Asociatia „Telemeaua de Sibiu".

Reprezentantii Directiei Agricole Sibiu au confirmat ca deocamdata, la prima „branzarie" a Casei Romane de Comert Unirea din tara, nu pot vinde decat cei care fac parte din Asociatia „Telemeua de Sibiu".

Potrivit ministrului Agriculturii, preturile din „branzaria" de la Sibiu sunt mai mici decat in pietele din oras. „Eu zic ca este mai convenabil sa vii la acest magazin", a spus ministrul Daea.