Сorteva investeste 13 milioane de euro in statia din Afumati

Corteva Agriscience a anuntat investitia aditionala de aproximativ 13 milioane de euro pentru exinderea unitatii de productie din Afumati, Romania, pentru a accelera dezvoltarea afacerii sale cu seminte de floarea soarelui in Europa.

Scris de Agro Food, Luni, 19 Aprilie 2021
Constructia unei facilitati moderne este deja in desfasurare si urmeaza sa devina operationala la inceputul lunii august, la timp pentru sezonul de recoltare a florii-soarelui.
 
Acest proiect de investitii care cuprinde un nou depozit si o statie de conditionare va permite companiei Corteva Agriscience sa eficientizeze problemele legate de aprovizionare, sa imbunatateasca calitatea si capacitatea operationala, pentru a sprijini cererea europeana in continua crestere.
 
„Prin extinderea operatiunilor noastre in Romania, ne consolidam pozitia de leader pe piata europeana a semintelor”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience in Romania si Moldova. „Capacitatea sporita a facilitatii din Afumati ne va permite sa satisfacem cererea interna si internationala in crestere pentru seminte de inalta calitate, marca Pioneer®.
 
Marius Baraceanu, Production Location Manager Corteva Agriscience in Romania, a adaugat: „Deja am alocat 35.000 de ore de lucru acestui proiect, astfel ca implementarea este in termen. Luand in considerare pandemia COVID-19 si toate masurile de protectie necesare, echipa a facut o treaba excelenta, asigurand-ne totodata ca siguranta ramane o prioritate de top.”
 
Statia din Afumati este una dintre cele mai moderne facilitati de productie a semintelor Corteva din lume si ofera clientilor din intreaga Europa produse cu cele mai avansate inovatii in materie de genetica a plantelor.
 
Statia produce hibrizi de porumb, floarea-soarelui si rapita de primavara, care deservesc nevoile clientilor din tarile UE, precum Ucraina, Rusia, Moldova, Bielorusia, Kazahstan, Azerbaidjan si Turcia.
 
Facilitatea din Afumati functioneaza din 2006, cu aproximatix 160 de angajati si 250 de muncitori sezonieri in timpul sezonului de recoltare. Extinderea acestei facilitatii va permite Corteva Agriscience sa creeze peste 20 de posturi noi. Investitia totala, inclusiv investitia de modernizare, depaseste 73 de milioane de euro.