#covid19 EXCLUSIV Radu Lazaroiu (Borsec): Vindem ca in mijlocul sezonului de vara

Isteria consumatorilor de a nu ramane fara alimentele de baza in cazul in care criza generata de COVID-19 s-ar adanci a dus la o crestere semnificativa a vanzarilor la apa plata si carbogazoasa.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Joi, 19 Martie 2020

Unul dintre cele mai cunoscute branduri romanesti de apa plata si carbogazoasa, Borsec a inregistrat de la inceputul acestei crize (mijlocul lunii februarie) vanzari ca in mijlocul sezonului de vara.

„Productia Borsec in acest moment este la fel ca cea pe care o inregistram in mijlocul sezonului de vara. Lucram zi lumina, ceas de ceas, 7 zile din 7, 24 de ore din 24 ca sa putem onora toata comenzile pe care le primim atat de la distributia nationala, dar si de la marile retele de magazine ai caror furnizori suntem. Ca o cifra, de pe teritoriul grupului Romaqua se livreaza aproximativ 300 de tiruri pe zi de apa, bauturi racoritoare si bere. Apa plata si cea carbogazoasa reprezinta aproximativ 75% din totalul comenzilor realizate in aceasta perioada”, a declarat pentru AgroFood.ro, directorul general Borsec, Radu Lazaroiu.

borsec 3

In ceea ce priveste vanzarile catre sectorul HoReCa in contextul actual (n.r. – inchiderea tuturor restaurantelor, barurilor, hotelurilor), directorul general Borsec a specificat ca brandul romanesc se afla intr-o situatie mai fericita datorita faptului ca productia se axeaza in special pe consumul casnic.

Intrebat ce masuri de protejare a angajatilor au fost luate, Radu Lazaroiu a punctat: „am impus propriile noastre masuri - un control la intrarea in fabrica a fiecarui angajat, controlul temperaturii fiecarui sofer care aduce, respectiv livreaza marfa. Toate grupurile sanitare sunt dezinfectate precum au impus autoritatile, mai mult ne asiguram ca angajatii au la indemana mereu substantele necesare pastrarii igienei corespunzatoare. La acest moment, nu avem niciun angajat in autoizolare. In cazul in care vom ajunge in situatia de a avea un angajat diagnosticat cu coronavirus, ne-am dotat si cu sisteme proprii de dezinfectare si igienizare a halelor”.