#coronavirus ANCMMR: „Magazinele de cartier sa ramana deschise!”

Asociatia Nationala a Comerciantilor Mici si Mijlocii din Romania (ANCMMR) solicita autoritatilor ca micile magazine sa ramana deschise si sa nu le fie restrictionata activitatea, in contextul instituirii starii de urgenta.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Vineri, 20 Martie 2020

ANCMMR cere autoritatilor ca magazinele mici sa ramana deschise, deoarece, in timpul pandemiei, magazinul de cartier este foarte important pentru ca oamenii sa evite aglomeratia.

„Micile magazine trebuie sa ramana deschise! In conditiile extinderii epidemiei, magazinul de proximitate devine tot mai important pentru a evita aglomerarile din marile magazine si pentru a reduce circulatia persoanelor pe distante mari. Cetatenii trebuie sa aiba aproape punctele de aprovizionare cu alimente si bunuri de stricta necesitate, iar comerciantii au nevoie de sustinerea statului, prin masuri concrete, pentru a-si putea desfasura activitatea”, a declarat Feliciu Paraschiv, vicepresedintele ANCMMR.

Acesta a mai spus ca magazinele de cartier au luat masuri de protectie si igienizare a spatiilor comerciale si se depun eforturi pentru aprovizionare in ritm sustinut.