#coronavirus AIPROM: Comisia Europeana pune in aplicare conceptul de Coridor Verde pentru inputuri agricole

Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania (AIPROM) anunta ca a primit asigurari ca in cursul saptamanii viitoare, Comisia Europeana va impune tuturor statelor membre sa puna in aplicare conceptul de Coridor Verde pentru bunuri inclusiv inputuri agricole.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Luni, 23 Martie 2020

Acest lucru va face ca fermierii romani sa aiba la dispozitie toate solutiile de protectie estimate pentru un sezon agricol normal ca si consum. Mai mult, Comisia Europeana apreciaza ca proiectarea si mentinerea unui astfel de sistem fluid de circulatie pentru bunurile vitale constituie premiza revitalizarii economiei, intr-un interval de timp rezonabil dupa depasirea crizei actuale.

De asemenea, companiile membre AIPROM intreprind toate eforturile si iau masurile necesare pentru asigurarea cantitatilor de produse de protectia plantelor estimate pentru un sezon normal de primavara. „In acest moment, nu estimam ca vor exista lipsuri ale produselor de protectia plantelor pentru sezonul actual de vanzari sau cantitati insuficiente disponibile la livrare”, se arata intr-un comunicat AIPROM.

Membrii AIPROM recomanda fermierilor romani sa nu achizitioneze produse de protectia plantelor in exces si sa constituie stocuri, si sa nu imobilizeze mai multe resurse decat au apreciat ca este necesar inainte de declansarea acestei crize.