#coronavirus: Masuri pentru protejarea beneficiarilor de fonduri europene derulate prin PNDR 2014-2020

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale asigura beneficiarii masurilor PNDR de intreprinderea tuturor demersurilor legale si procedurale necesare in vederea reducerii riscurilor care pot aparea in implementarea proiectelor si angajamentelor asumate pentru evitarea raspandirii riscului de contaminare cu virusul COVID-19.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Vineri, 20 Martie 2020

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Autoritatea de Management pentru PNDR si agentiile de plati, a intreprins demersuri de urgenta, in vederea protejarii beneficiarilor de fonduri PNDR, dand posibilitatea reorganizarii, restructurarii sau reprogramarii activitatilor care fac obiectul finantarii prin PNDR, prin: prelungirea anumitor etape din graficul de implementare, reesalonarea transelor de plata si/sau majorarea numarului maxim de 5 transe de plata, prelungirea duratei de executie a contractului de finantare.

Decizia vine in contextul obligatiilor pe care beneficiarii PNDR 2014-2020 le au de a adopta toate masurile necesare pentru limitarea raspandirii riscului de contaminare cu coronavirus prin orice mijloace, conform Hotararii nr. 8 din 12.03.2020 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. Totodata, beneficiarii au posibilitatea de a solicita suspendarea prevederilor contractuale sau a angajamentelor asumate, pe durata starii de urgenta, in masura in care in urma analizei efectuate, constata ca nu pot se reorganizeze/restructureze/reprogrameze activitatile care fac obiectul finantarii.

Prevederile ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, prin care sunt instituite masurile de mai sus, precum si alte informatii de interes pentru beneficiarii PNDR, pe perioada starii de urgenta, pot fi consultate pe site-urile MADR, AFIR si APIA, la sectiunea Masuri intreprinse in contextul COVID-19.