#coronavirus: Cum fac fata crizei marile companii din industria alimentara

Companiile mari din industria alimentara nu sunt imune la impactul economic pe care il genereaza coronavirus. Asadar, o parte dintre reprezentantii acestora au adoptat deja masuri de preventie, dar au intampinat si sincope in zonele de productie si distributie.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Joi, 12 Martie 2020

De la solicitarea ca angajatii fabricilor sa ramana acasa, la controlul calitatii produselor alimentare, iata cateva dintre marcile care au fost afectate de COVID-19 si eforturile companiilor de a mentine consumul in siguranta, scrie abcnews.go.com

FDA: Nu exista dovezi ca s-ar transmite COVID-19 in marfuri importate

„Nu suntem la curent cu nicio raportare care sa sugereaze ca COVID-19 poate fi transmis prin alimente sau ambalaje alimentare", a anuntat Food and Drug Administration (FDA) intr-un comunicat. „Cu toate acestea, este intotdeauna important sa respectati bune practici de igiena (sa spalati mainile si suprafetele in mod repetat, sa separati carnea cruda de alte alimente, sa gatiti la temperatura potrivita si sa refrigerati alimentele prompt) atunci cand manipulati sau pregatiti alimentele".

Administratia care monitorizeaza atat alimentele, cat si consumul de droguri a anuntat, de asemenea, inca de la inceputul saptamanii, ca a intensificat procesul de monitorizare a marfurilor importate pentru a spori siguranta alimentelor.

„Nu exista dovezi care sa sprijine transmiterea COVID-19 in asociere cu marfurile importate si nu au existat cazuri de COVID-19 in Statele Unite asociate cu marfurile importate", a declarat FDA.

Coca Cola se confrunta cu intarzieri in lantul de aprovizionare cu ingrediente

Compania a anuntat ca impactul COVID-19 se resimte in intarzierile din lantul de aprovizionare chinez cu indulcitorii non-nutritivi.

coca-cola

„Ca urmare a izbucnirii noului coronavirus COVID-19, incepand cu ianuarie 2020, furnizorii nostri din China au inregistrat unele intarzieri in producerea si exportul acestor ingrediente", a explicat Scott Leith, vicepresedinte al Departamentului de comunicatii externe si financiare, la nivel global.

„Credem ca aceste intarzieri vor avea un impact pe termen lung. Cu toate acestea, este posibil sa vedem livrari mai stricte pe termen mai lung, ale unora dintre aceste ingrediente, in cazul in care operatiunile de productie sau export din China se deterioreaza".

Nestle nu inchide fabricile

Compania multinationala din industria alimentara, Nestle nu a inchis productia si se bazeaza pe operatiunile sale din SUA.

„Toate centrele de distributie si fabricile Nestlé raman deschise. Retineti ca Nestle SUA furnizeaza marea majoritate a materiilor prime pe plan local", a declarat un purtator de cuvant al companiei.

nestle-696x522

La inceputul acestei saptamani, compania a stopat calatoriile de afaceri in strainatate, in Asia si Italia, ca urmare a izbucnirii COVID-19.

Cargill opreste calatoriile in interes de serviciu

Compania americana Cargill, unul dintre principalii distribuitori si producatori de produse alimentare si agricole din lume, a anuntat stoparea calatoriilor business pentru urmatoarele doua saptamani.

65

"Deoarece coronavirusul continuă să afecteze oamenii de pe tot globul, ne-am angajat să luăm toate măsurile de precauție pentru a ne pastra angajatii sanatosi si in siguranta. Asadar, Cargill a luat decizia de a anula toate calatoriile de afaceri la nivel international, pentru urmatoarele doua saptamani. Sunt incluse calatoriile fie cu avionul, trenul sau alt mijloc de transport".

Diageo raporteaza scaderi in consum

Producatorul european de bauturi alcoolice din spatele brandurilor Guinness, Smirnoff, Johnnie Walker si altele, a raportat scaderi ale consumului in Coreea de Sud, Japonia si Thailanda.

742

Cele mai recente prognoze financiare ale companiei au indicat ca aceasta scadere a consumului ca urmare a coronavirusului a provocat „perturbari semnificative” de la sfarsitul lunii ianuarie si ar putea duce la pierderi de 259 milioane de dolari.

Danone a inchis fabrica Evian din China

Compania franceza de bauturi din spatele marcii Evian si alte ape imbuteliate, Danone a anuntat ca si-a inchis fabrica din Wuhan, China - a doua cea mai mare piata - ca urmare a COVID-19.

14793

„In timp ce in prezent nu putem prezice durata si amploarea impactului, ramanem extrem de vigilenti si monitorizam indeaproape situatia in fiecare zi, lucrand mana in mana cu autoritatile locale", au declarat reprezentantii companiei intr-un comunicat.