#coronavirus: Bayer doneaza aparatura medicala si echipamente de 386 mii lei

Compania Bayer doneaza aparatura medicala in valoare de 386.000 destinata spitalelor, potrivit unui comunicat remis de companie.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Joi, 09 Aprilie 2020

Prin aceasta initiativa, spitalele vor primi in urmatoarele zile teste de diagnostic, dezinfectanti, echipamente de protectie pentru medici, containere in care sa amenajeze camerele de triaj si echipamente medicale pentru unitatile de terapie intensiva.

Prin aceasta donatie, Bayer isi doreste sa sustina activitatile de ingrijire a populatiei si sa ajute la limitarea raspandirii virusului in randul personalului sanitar.

Prin aceasta initiativa, compania Bayer s-a alaturat campaniei #scutpentruspitale a Asociatiei "Zi de Bine" din Romania.

„Romania nu a ajuns inca la apogeul crizei, dar este deja puternic afectata de pandemia provocata de coronavirus. Spitalele se indreapta catre limitele capacitatii lor, iar nevoile sistemului public de asistenta medicala din intreaga tara devin din ce in ce mai vizibile in fiecare zi. In acest context, fara echipamentul medical sau de protectie necesar, in Romania se poate prevedea o evolutie fulminanta a COVID-19 in viitorul apropiat", se mentioneaza in comunicatul Bayer.