#coronavirus: AGRII Romania ofera fermierilor gratuit serviciul digital Rhiza. Afla cum te poate ajuta

Avand in vedere recomandarile autoritatilor, dar si regulile pentru protectia fermelor, elaborate de MADR pentru protejarea impotriva COVID-19, compania AGRII vine in ajutorul fermierilor oferind in mod gratuit, pentru o perioada de 3 luni, pachetul Rhiza Digital.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Joi, 19 Martie 2020

Ce contine Pachetul Rhiza Digital

Acces la platforma Contour - se va crea un cont de utilizator, in care vor fi introduse toate parcelele contractate. Prin intermediul platformei Contour, utilizatorul are acces la date meteo de precizie (temperatura aerului, precipitaţiile, temperatura solului, viteza vantului, cantitatea de apa din sol, gradul de accesibilitate cu utilajele in camp), imagini satelitare NDVI, NDVI Early, Clorofila, GCVI;

Aplicatia Contour - aplicatie mobila pentru telefon sau tableta de monitorizare a culturilor. Cu ajutorul acesteia se pot accesa imaginile satelitare si se pot face notatii in camp cu ajutorul sincronizarii GPS.

Platforma si aplicatia Contour vor avea un cont comun si vor putea fi instalate si accesate de un numar nelimitat de utilizatori din cadrul fermei.

Cum ajuta fermierii serviciul Rhiza Digital

Monitorizand imaginile NDVI se reduce la minim deplasarea in camp. Astfel se identifica zonele cu probleme, iar fermierul sau reprezentantul fermierului se va deplasa direct in acele zone. De asemenea, in momentul in care se observa aparitia petelor galben/rosii, in mod ”anormal” in anumite zone, acestea pot indica: un atac incipient de boala sau de daunatori, iar in acest context fermierul se poate deplasa exact in acele zone utilizand functia de GPS, din cadrul aplicatiei. In acest fel, poate identifica problema si apoi interveni in solutionarea ei.

Singura conditie pe care trebuie sa o indeplineasca fermierii pentru a primi acest serviciu gratuit este sa fie client de seminte si de produse pentru protectia plantelor AGRII Romania (Comfert/Redoxim) in anul 2020 - fara limita de valoare si volum.