#PROFOOD 2019: Gabriel Sescu (Banca pentru Alimente) - promovarea conceptului save food alaturi de retaileri

In Romania, aproape 7 tone de mancare se risipesc zilnic, iar lipsa de constientizare la nivelul societatii este un factor care contribuie la cresterea cantitatii de alimente care ajunge la gunoi. Tinand cont de aceste conditii, presedintele Bancii pentru Colectarea si Distributia Alimentelor, Gabriel Sescu, care participa in calitate de speaker la Conferinta PROFOOD, ne va explica exact, cum se implica asociatia in promovarea principiului de save food, dar si cum a reusit sa dezvolte acest concept alaturi de marii retaileri si producatori din Romania.

Scris de Agro Food, Miercuri, 10 Iulie 2019

Trebuie sa mentionam ca cele trei banci de alimente din Romania (Bucuresti, Cluj si Roman) au colectat pana in prezent, peste 350 tone de alimente de la peste 30 de donatori. Acestea au fost distribuite in mod gratuit catre peste 22.000 de beneficiari din ONG-uri si centre ce gazduiesc persoane aflate in dificultate: orfani, batrani, copii si adulti in prag de saracie sau persoane cu dizabilitati.

Reprezentantii Bancii pentru Colectarea si Distributia Alimentelor si-au propus ca pana la finalul acestui an, sa colecteze 100 de tone de alimente si sa extinda colaborarea cu si mai multi retaileri si producatori de pe piata.

Conferinta PROFOOD este organizata de platforma de specialitate AgroFood, fiind dedicata specialistilor din scena procesarii, ambalarii si etichetarii. Aceasta se va derula pe data de 1 noiembrie 2019, incepand cu ora 14:00, la standul CARNEXPO, din cadrul expozitiei INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019, de la Romexpo. 

Toate discutiile din cadrul evenimentului vor fi structurate pe trei paneluri, iar fiecare dintre acestea va contine cate o tema generala de dezbatere: Save food - Risipa alimentara, Tendinte si inovatii in ambalare si Viitorul ambalarii si reciclarii.

Date de contact pentru inscrieri:

Dorinel Niculae, project manager. Telefon: 0728.086.130, email: office@agrofood.ro

Ana Maria Mihai, reprezentant vanzari. Telefon: 0734.333.588, email: anamaria.mihai@agrofood.ro

Flavius Marin, reprezentant vanzari. Telefon: 0734.333.589, email: flavius.marin@agrofood.ro