Eveniment

Fabrica de tractoare IRUM a celebrat 70 de ani de la infiintare

La 30 de la infiintare, compania Maviprod Reghin, care a detine si compania IRUM, cel mai mare producator roman de tractoare agricole si forestiere din Sud-Estul Europei, a inaugurat un nou sediu central.

‘Practic, vorbim despre 70 de ani de IRUM, 30 de ani de Maviprod, 20 de ani de Perkins in Romania. Dupa 30 de ani de business de familie, vreau sa va spun ca ma simt mandru unde am ajuns si as vrea sa fac un scurt rezumat a ceea ce inseamna grupul nostru astazi. Practic startul afacerii, acum zeci de ani, a fost in casa de vizavi, de la numarul 97, intr-o camera de 15 metri, proprietatea doamnei Maria, care de fapt a fost si primul angajat Maviprod. Si ne bucuram ca, desi are o varsta considerabila, inca mai este activa in cadrul grupului nostru de firme. Am plecat de la un singur angajat si am reusit ca astazi sa avem peste 600 de angajati’, a declarat proprietarul companiei, Mircea Oltean.

Compania a fost infiintata in 1993 printr-o investitie privata sustinuta de familia Oltean, iar pe parcursul a 30 de ani a fost dezvoltat un business care sa ofere solutii complete pentru sectorul agricol, forestier, dar si pentru casa si gradina.

‘Startul afacerii Maviprod avea ca obiectiv dezvoltarea unui business care sa ofere solutii complete pentru sectorul agricol si forestier, dar si pentru casa si gradina. Prin prezenta teritoriala care o avem la ora aceasta in Romania, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Moldova, putem spune ca suntem unul dintre cei mai importanti jucatori pe acest pe acest sector de activitate, cel mai important jucator in Europa de Est vorbesc. Pentru a putea sustine aceste lucruri a fost nevoie de investitii masive in infrastructura, ajungand astazi ca la nivelul Europei de Est sa avem peste 20.000 de metri spatii de depozitare, sa avem un portofoliu de produse de peste 30.000 si ne desfasuram activitatea in 18 puncte de lucru distincte’, a subliniat Oltean.

De-a lungul anilor, compania a stabilit colaborari cu parteneri externi puternici, Perkins Engines UK, parte din grupul CATERPILLAR, initiat in 2002, care ‘ a transformat-o in unic distribuitor in Romania, Ungaria si Republica Moldova’.

Totodata, prin parteneriatul cu un alt brand din grupul CATERPILLAR, FG WILSON, Maviprod joaca un rol important in piata generatoarelor de curent electric, atat in Romania, cat si Ungaria.

In anul 2019, din dorinta grupului Maviprod de a-si consolida pozitia in Europa de Est, se naste o noua linie de business numita OAPT prin care reprezinta pe teritoriul Romaniei, Ungariei, Serbiei, Bulgariei si a Republicii Moldova producatorul italian de motoare FPT Industrial, parte din grupul FIAT.

In plus, a fost dezvoltata propria marca de produse sub numele de PSU, incluzand generatoare, uleiuri, anvelope, motocultoare si motounelte adaptate pentru micii fermieri romani.

Pe langa investitiile in infrastrucutra si spatii de depozitare, Maviprod s-a axat pe partea de dezvoltare digitala investind atat in infrastructura IT, cat si in dezvoltarea de noi magazine online, in acest an fiind lansata o platforma online.