Fuziuni/Achiziții

5 to go se extinde prin preluarea unei miniretele de vending snacks

Lantul de cafenele 5 to go a preluat o miniretea de vending snacks, pe care o va dezvolta sub brandul FAST SHOP by 5 to go, dupa o investitie initiala de 50.000 de euro.

Noul produs va fi introdus  in toate orasele in care partenerii de franciza sunt interesati sa investeasca „intr-un sistem rapid, simplu si la indemana de vanzare a produselor sub marca 5 to go, disponibil 24/24 ore pentru clientii lor”, au precizat reprezentantii companiei.

„FAST SHOP by 5 to go reprezinta, in primul rand, o consolidare a parteneriatului cu actualii francizati, care au sesizat cererea in crestere pentru aceasta categorie de produse si au ales sa valorifice oportunitatea de a le face disponibile clientilor prin intermediul automatelor, in regiuni in care prezenta unei locatii clasice 5 to go ar fi dificila. Ne dorim sa dezvoltam impreuna cu ei noi directii de business, iar segmentul vending, complementar unei cafenele, implica resurse reduse si prezinta un potential imens“, spune Lucian Badila, cofondator 5 to go.

5 to go a ales aceasta solutie de proximitate ca raspuns la nevoia francizatilor care activeaza in spatii mai putin convenabile comertului, precum spitale, birouri, gari, aeroporturi si nu numai, de a avea acces la produse intr-un interval orar extins.

In prezent exista 5 locatii operationale, dar se preconizeaza o evolutie accelerata, care s-ar putea traduce printr-un numar de 500 de puncte de vanzare FAST SHOP amplasate in intreaga tara in urmatorii 3 ani.

„La nivel global, piata automatelor se afla in plina expansiune, in conditiile in care timpul este o resursa limitata si pretioasa pentru consumatori. Pe masura ce evolueaza piata, aceste vending machines sunt nu doar din ce in ce mai populare, ci si din ce in ce mai performante, usor de folosit si adaptate nevoilor clientilor, care la randul lor au asteptari mai mari, isi doresc acces facil la produse variate si de calitate oriunde, oricand – si este exact ceea ce oferim prin lansarea FAST SHOP by 5 to go. Chiar daca aparatele nu prepara cafea calda, compenseaza prin oferta variata de produse ready to drink pe baza de cafea si nu numai“, completeaza Radu Savopol, cofondator 5 to go.

Sistemul are peste 60 de linii de servire, care pot oferi tot atatea sortimente diferite de produse, daca se doreste. Francizatii isi vor dezvolta propria retea de vending in zona lor, iar 5 to go spune ca asigura prezenta produselor si obtinerea finantarii pentru achizitionarea aparatelor de vending in sistem de leasing.

Aparatele dispun de temperatura controlata si de un sistem de raportare si gestiune a produselor.

Sortimentele sub marca 5 to go disponibile sunt produsele din gama RTD pe baza de cafea, cu 4 arome (Latte Macchiato, Espresso Macchiato, Cappucino Macchiato si Irish Cappucino), Italian Sparkling Espresso, This is frappe, gama de capsule compatibile Nespresso (Esclusivo, Colombia L’esperienza, Urban Crema), gama de cookies organici, Salted Pretzels, dar si bauturi racoritoare si alte produse partenere.