HoReCa

Pizza, shaorma, burger, racoritoare, in topul preferintelor romanilor pe timp de canicula

Pizza a fost cel mai comandat preparat in aceasta vara, cu peste 3.900 de produse vandute zilnic, topul fiind completat de shaorma, burger, racoritoare carbogazoase, salata si mici, arata un studiu realizat de o platforma de livrari.

“Temperaturile extreme din sezonul estival au crescut cererile de home delivery pentru o gama larga de produse atat de la supermarket, cat si de la restaurantele disponibile pe aplicatia Tazz”, sustin autorii cercetarii.

Conform sursei citate, si traditionalii mici asezonati cu mustar si bere se afla printre produsele preferate, cu aproape 344 de mici comandati pe zi in perioada iunie – august.

In topul preferintelor din categoria de restaurante s-au mai aflat: peste 29.000 de ciorbe, aproape 24.000 de supe, peste 8.000 de inghetate, aproape 8.000 de bauturi racoritoare (fresh, apa plata si minerala).

Potrivit unui comunicat al platformei de livrari, in topul produselor comandate de la supermarket prin Tazz se afla: berea cu alcool, cu aproape 14.000 de litri comandati fata de berea non-alcoolica cu doar 1.420 litri comandati.

De asemenea, prin aceasta aplicatie a fost livrata inghetata, inregistrandu-se aproape 15.000 de produse vandute, o cantitate aproape tripla fata de media raportata anterior perioadei analizate.

“Din datele extrase remarcam o preferinta pentru mancarea de tip fast-food, motivata de accesibilitatea pe care o au consumatorii la produsele favorite chiar la ei acasa. Totodata, utilizatorii nu se rezuma doar la oferta culinara pusa la dispozitie de restaurantele partenere si apeleaza la serviciile Tazz si pentru alte necesitati specifice sezonului. De exemplu, in perioada caniculara am observat o crestere semnificativa pentru produse precum inghetata sau crema solara si ne bucuram ca putem fi locul unde consumatorii gasesc ceea ce isi doresc, fie ca vorbim de mancare sau de articole a caror necesitate e influentata de context”, a declarat Cristina Sauciuc, Head of Brand & Communications Tazz.

La comenzile din categoria supermarket, apa plata conduce lista de cumparaturi cu peste 2.200 de litri vanduti zilnic, in total peste 200.000 litri. Aceasta este urmata de apa minerala, cu 40.000 de litri vanduti in lunile de vara si bauturile carbogazoase cu peste 23.000 de litri.

Din topul produselor comandate de la supermarket prin aplicatia Tazz mai fac parte: racoritoarele non-carbogazoase, cu peste 3.600 de litri comandati, energizatele, cu 2.000 de litri vanduti.

Conform studiului, mancarea de tip fast-food ramane alegerea preferata de consumatori in aproape toate orasele din tara, cu pizza, shaorma si burger in varful listei de comenzi.

In Bucuresti, shaorma conduce topul cu peste 1.000 de produse vandute zilnic, in timp ce in Cluj si Timisoara pizza e pe primul loc.Topul oraselor cu cele mai multe comenzi de mici inregistrate in aplicatie este format din Bucuresti, Timisoara si Galati.

In ceea ce priveste produsele comandate din categoria supermarket, apa plata ocupa primul loc in topul comenzilor la nivel national, iar Bucuresti detine recordul pentru cei mai multi litri comandati, cu peste 742 litri vanduti zilnic.

La polul opus, Sfantu Gheorghe este orasul cu cel mai mic numar de litri de apa plata comandati prin aplicatie – 30 de litri in cele 3 luni de vara. In topul cautarilor in aplicatie, in ultima luna de vara, pizza a fost unul dintre cei mai folositi termeni de cautare in aplicatie, cu aproape 1.500 de cautari zilnice la nivel national.

Din topul cautarilor mai fac parte: “Burger” cu peste 23.000 de cautari la nivel national, “Sushi” cu aproape 16.000 de cautari, “Shaorma” cu aproape 15.000 de cautari si “Meniul zilei” cu peste 11.000 de cautari.

Datele mentionate au fost extrase din aplicatia Tazz si au urmarit comenzile plasate in perioada iunie – august 2023, la nivel national.

Platforma locala de livrare rapida Tazz are o oferta foarte diversa, ce cuprinde restaurante din tara, dar si o selectie extinsa de produse pentru cumparaturi zilnice, farmacii, florarii, articole sportive, carti, produse de ingrijire personala si infrumusetare si alte magazine diverse.