Bauturi

Purcari a raportat un profit net in crestere cu 22% dupa primele sase luni din 2023

Producatorul de vin Purcari Wineries PCL a afisat o crestere a profitului net cu 22% in prima jumatate a acestui an si un avans cu 30% al veniturilor, potrivit rezultatelor pentru primul semestru al 2023 transmise Bursei de la Bucuresti.

Profitul net s-a cifrat la 25,54 milioane lei iar veniturile companiei au ajuns la 161,4 milioane de lei.

‘Suntem incantati sa vedem o crestere continua si puternica a veniturilor de 30%, pentru al doilea trimestru consecutiv. De asemenea, vedem premise bune de imbunatatire a marjelor incepand cu al doilea semestru. In general, simtim ca suntem intr-o pozitie puternica, majorand cota de piata pe fondul slabiciunii economice generale din lume. Pozitionarea noastra in segmentul de lux accesibil isi demonstreaza inca o data rezilienta, ceea ce este foarte incurajator’, a declarat Victor Bostan, CEO Purcari Wineries PCL.

In Romania, compania a afisat o crestere cu 40% a veniturilor in S1 fata de perioada precedenta a anului trecut iar in Moldova avansul a fost de 11% an la an.

Purcari Wineries Public Company Limited, cu brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar, Domeniile Cuza si Angel’s Estate, este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri si brandy din regiunea Europei Centrale si de Est. Grupul gestioneaza aproximativ 1.450 de hectare de podgorii si opereaza sapte platforme de productie in Romania, Moldova si Bulgaria.

Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti cu simbolul WINE.