Bauturi

Waterdrop: Peste 40% dintre romani consuma apa la sticla de plastic

Waterdrop, producatorul de Microdrinks si recipiente sustenabile, a efectuat o analiza comparativa intre cinci tari aflate in spatiul CEE privind importanta pe care consumatorii o acorda hidratarii, cat si atentia oferita recipientelor utilizate. Conform studiului, majoritatea persoanelor consuma aproximativ 1 litru de apa pe zi, iar in Romania acest aspect se aplica in proportie de 45.1%.

Studiul a examinat tendintele de hidratare ale consumatorilor din cinci tari din Europa Centrala si de Est in care brandul are o prezenta locala, respectiv Romania, Slovacia, Polonia, Ungaria si Cehia. Principalii factori care stau la baza studiului au fost provenienta apei consumate, frecventa hidratarii, regularitatea practicarii sportului, tipurile de recipiente folosite, precum si tipurile de arome Waterdrop preferate de consumatori. Potrivit informatiilor colectate, 70.3% dintre respondenti, dintre care 46.8% din Romania, aleg in mod predominant sa consume apa filtrata, urmata de apa imbuteliata in sticle de plastic, cu un procent de 41.8% in Romania, iar intr-un procent foarte mic, apa de izvor, in cadrul efortului lor de a se mentine hidratati in mod corespunzator.

Cu privire la recipientele folosite de catre consumatori, se constata ca majoritatea opteaza pentru sticlele borosilicate sau din otel inoxidabil. Cu toate acestea, exista un procent semnificativ de consumatori care utilizeaza sticle de plastic. In acest context, Romania se situeaza la mijlocul clasamentului, ocupand pozitia a treia, cu un procent de 16.4%. Cea mai redusa proportie pentru utilizarea recipientelor de plastic se inregistreaza in Slovacia, cu 6.2%, in timp ce Polonia se distinge prin cea mai inalta cifra, unde 20.8% dintre consumatori folosesc astfel de recipiente.

Situatia referitoare la practicarea activitatilor sportive aduce in discutie statistici care nu reflecta neaparat o imagine optimista. In Romania, se remarca un procent de 36.1% dintre participanti care raspund negativ la intrebarea privind desfasurarea acestor activitati. In mod similar, in celelalte patru tari incluse in studiu, raspunsul cel mai des mentionat este ,,In mod neregulat”. Totusi, o nota pozitiva o constituie faptul ca, in ceea ce priveste alegerea bauturilor consumate in timpul activitatilor sportive, toti respondentii au indicat apa ca prima optiune, excluzand astfel bauturile ce contin indulcitori artificiali. Aceasta preferinta comuna pentru hidratare cu apa in timpul efortului fizic sugereaza o constientizare a importantei mentinerii unei hidratari adecvate.

In cadrul pietei din Romania, se observa o stransa apropiere a procentelor in ceea ce priveste aromele preferate de catre consumatori. In mod specific, 46.5% dintre acestia opteaza pentru sortimentele dulci. La fel de aproape, cu 45.8%, se situeaza preferintele pentru aromele cu gust de citrice, alaturi de aromele revigorante. De asemenea, 37.5% dintre consumatori aleg variantele usor acrisoare. Aceste tipare similare se remarca si in alte tari, cum ar fi Slovacia, Polonia si Cehia. Totusi, Ungaria se distinge din acest punct de vedere, intrucat sortimentele cu gust de citrice domina preferintele, ocupand primul loc in optiunile consumatorilor.

Waterdrop este un brand fondat in 2016 de Martin Donald Murray and Henry Murray, avand misiunea sa incurajeze oamenii de pretutindeni sa consume mai multa apa pentru o viata mai sanatoasa, longeviva si sustenabila. Prezent la nivel mondial pe 12 piete, 11 piete din Europa (Germania, Austria, UK, Franta, Italia, Olanda, Spania, Cehia, Slovacia, Polonia, Romania) si SUA, Waterdrop deserveste peste 1 milion de clienti la nivel global.