Food

IKEA lanseaza un hotdog vegetal, disponibil din august in magazinele din Romania

Hotdogul IKEA este foarte apreciat de clienti dupa o sesiune de cumparaturi, de mai bine de 40 de ani. Acum, IKEA dezvolta o noua versiune a hotdogului emblematic intr-o maniera moderna.

„IKEA isi propune sa creeze o viata de zi cu zi mai buna pentru cat mai multi oameni. Prin gama noastra de preparate, le putem oferi acestora optiuni gustoase, mai sanatoase si mai sustenabile. Vrem sa oferim mai multe alternative pe baza de plante, cu impact redus asupra mediului. Alimentele vegetale genereaza o amprenta de carbon mai mica fata de optiunile de origine animala”, spune Helene von Reis, Food Manager, IKEA Suedia, potrivit revistabiz.ro.

IKEA doreste sa inspire cat mai multi clienti sa aleaga produse pe baza de plante, astfel hotdogul vegetal are un pret accesibil.

„Intre 2020 si 2023, am vandut o cantitate impresionanta de aproape 1 milion de preparate pe baza de plante – cum ar fi chiftelutele vegetale, chiftelutele de legume si hotdogii de legume – in Romania, ceea ce ne arata faptul ca romanii opteaza deseori pentru variante mai prietenoase cu planeta. Tocmai de aceea, ne bucuram sa introducem pe piata o versiune vegetala a indragitului nostru hotdog clasic. Aceasta este o alternativa sustenabila si, in acelasi timp, foarte delicioasa si sanatoasa, care speram sa fie pe placul clientilor nostri”, spune Luminita Pana, Food Manager la IKEA Romania.

Una dintre provocarile intalnite in procesul de dezvoltare al hotdogului pe baza de plante a fost redarea texturii specifice hotdogului clasic de la IKEA. In cazul hotdogilor clasici, carnea este invelita de obicei intr-o membrana specifica care pocneste atunci cand este muscat. Hotdogul vegetal reuseste sa imite experienta senzoriala a muscaturii dintr-un hotdog obisnuit pe baza de carne.

„Am investit mult timp in procesul de dezvoltare, pentru a ne asigura ca oferim clientilor nostri cea mai buna experienta. Cu gustul si textura sa deosebite si experienta senzoriala specifica resimtita in timpul muscaturii, hotdogul vegetal este alternativa perfecta a popularului hotdog clasic.”, precizeaza Helene von Reis.

Hotdogul pe baza de plante are un gust echilibrat, continand proteine din orez, ceapa, mar, sare, piper si aroma de fum, astfel incat hotdogul vegetal are o aroma specifica de carnati.

Hotdogul pe baza de plante este disponibil in magazinele IKEA din Romania incepand cu luna august 2023.