Investitii

Grupul Ameropa, detinatorul Azomures, obtine un credit sindicalizat de 550 mil. euro

Raiffeisen Bank Romania si Banca Comerciala Romana (BCR) au finalizat cu succes semnarea unei facilitati sindicalizate in valoare de 550 milioane de euro, in calitate de Coordonatori si Aranjori Principali sustinand activitatea curenta a grupului Ameropa, care detine Azomures, cel mai mare producator de ingrasaminte din Romania.

„Finalizarea completa a refinantarii principalelor noastre facilitati in Romania este o realizare extraordinara pentru Ameropa”, a declarat Laurent Bogaert, Director Financiar al Grupului Ameropa. „Este o dovada a angajamentului neclintit, a profesionalismului si a spiritului de colaborare al echipei noastre. Acest succes ne ofera o pozitie puternica pentru a naviga pe o piata dinamica, aflata intr-o permanenta evolutie si ne permite urmarirea strategiilor de crestere in mod eficient.”

Facilitatea sindicalizata a fost semnata alaturi de ING Bank Romania, UniCredit Bank, Alpha Bank Romania, Banca Transilvania, in calitate de Mandated Lead Arrangers, si BRD Groupe Societe Generale, GarantiBank International si Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania S.A., in calitate de Original Lenders.

Pentru facilitatea sindicalizata in valoare de 550 milioane de euro, Raiffeisen Bank Romania a avut o participare de 21,2% in calitate de Mandated Lead Arranger, Structuring Bank si Bookrunner. BCR, in calitate de Mandated Lead Arranger, Bookrunner, Agent de Documentatie si Agentia de Facilitate si Garantii a avut o participatie de 16,8%.

In aceasta tranzactie, bancile au fost asistate de firma de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

Ameropa este un grup international ce activeaza in domeniul agribusiness, cu sediul in Elvetia.

Grupul a fost fondat in 1948, fiind specializat in distributia de fertilizatori, cereale, seminte oleaginoase si alte produse agricole. Grupul este prezent in 28 de tari si 5 continente, avand o echipa de peste 2.500 de angajati. Activitatea principala a Ameropa este sustinuta de active complementare, cum ar fi silozuri, spatii de depozitare, terminale portuare, facilitati de producere a fertilizatorilor.