Fuziuni/Achiziții

Grup Serban se extinde prin achizitia unei ferme in judetul Vaslui, in care a investit 1,5 mil. euro

Grup Serban Holding (BVB: GSH), companie antreprenoriala romaneasca care activeaza in mai multe domenii din agricultura, isi continua strategia de expansiune si consolidare a pozitiei sale prin achizitionarea unei noi ferme in judetul Vaslui.

Tranzactia include preluarea integrala a companiei Fyn Invest Danmark, care exploateaza aproximativ 800 de hectare de teren, aflate atat in proprietate, cat si in arenda. In urma acestei tranzactii, Grup Serban Holding ajunge sa exploateze aproximativ 13.300 de hectare de teren arabil, accentul fiind pus pe cultura mare care este realizata in sistem de agricultura regenerativa. Valoarea tranzactiei se ridica la 1,5 milioane de euro.

„Aceasta achizitie se inscrie in strategia pe termen lung a Grup Serban Holding de a isi consolida pozitia in randul jucatorilor semnificativi de pe piata agricola din Romania. In fiecare tranzactie pe care o realizam, ne propunem ca pe langa extinderea operatiunilor, dezvoltarea extensiva, sa transferam cunostintele noastre de organizare in ferma, iar la nivel de tehnologie si implementare de practici regenerative, know-how-ul detinut, pentru a continua dezvoltarea afacerii noastre, dar nu oricum, ci ca o dezvoltare sustenabila in armonie cu mediul si societatea. Suntem increzatori ca noua ferma din judetul Vaslui ne va permite sa crestem productia si eficienta si ne va deschide noi oportunitati de diversificare a activitatii noastre”, a declarat Nicolae Serban, Presedintele Consiliului de Administratie al Grup Serban Holding.

Noua ferma include si spatii cuprinzatoare si adecvate pentru depozitare si logistica.

Terenul agricol este cultivat cu grau din sezonul de toamna 2022 pe aproximativ 370 de hectare, iar culturi de primavara, precum floarea soarelui si sorg, cultivate pe restul suprafetei. Odata cu aceasta achizitie, specialistii din cadrul companiei estimeaza o crestere totala a productiei pentru Grup Serban Holding cu aproximativ 10%, luand in considerare atat componenta extensiva, cat si factorii intensivi generati de calitatea terenurilor exploatate si sinergiile ce se realizeaza.

In acest an, Grup Serban Holding vizeaza si realizarea de investitii in construirea unor depozite frigorifice cu capacitatea de depozitare de aproximativ 15.000 de tone. Pentru sustinerea planului de investitii compania utilizeaza surse traditionale de finantare, precum fonduri europene, fonduri proprii, credite bancare, dar are in vedere si atragerea de fonduri prin mecanismele pietei de capital.