Retail

Lidl Romania a investit peste 38 milioane de lei in dezvoltarea comunitatilor locale, in 2022

In anul calendaristic 2022, retailerul a investit peste 38 milioane de lei si a sprijinit peste 90 de ONG-uri care desfasoara activitati in comunitati din toata tara, care prin activitatile si programele lor au un impact pozitiv la nivel national, dar si asupra generatiilor viitoare.

„Sub deviza Pentru un viitor mai bun, am dezvoltat alaturi de partenerii nostri din societatea civila programe strategice, pe termen lung, care raspund unor nevoi reale ale comunitatilor  in care activam. Suntem constienti de responsabilitatea care vine odata cu dimensiunea business-ului nostru in Romania, de impactul pe care il avem si pe care il putem avea asupra societatii, astfel ca ne uitam la acele nevoi la care prin resursele noastre si know how-ul partenerilor nostri putem raspunde pentru a schimba in bine comunitatile in care suntem prezenti. Anual, ne propunem sa crestem impreuna aceste programe dedicate comunitatii, actionand cu responsabilitate pentru oameni si planeta.  Rezultatele obtinute si evolutiile palpabile ne motiveaza sa ne implicam in continuare pentru un viitor mai bun si stim ca avem alaturi cei mai buni parteneri pentru a ne indeplini aceasta misiune”, a spus Maria Mihai, Director de Comunicare si CSR Lidl Romania.

Pentru a sustine combaterea si prevenirea poluarii cu plastic, Lidl Romania a investit peste 14,6 milioane de lei in programe dezvoltate impreuna cu societatea civila.

Pentru reducerea risipei alimentare, in anul calendaristic 2022, Lidl a contribuit cu peste 1,3 milioane de lei, sprijinind calendaristic dezvoltarea retelei nationale a Bancilor pentru Alimente, in calitate de partener fondator.

Comportament corect: accesul la educatie incluziva de calitate – Lidl Romania a sustinut, in anul calendaristic 2022, 7 parteneri strategici cu peste 11,5 milioane de lei. De asemenea, Lidl a sprijinit cu peste 1,2 milioane de lei dezvoltarea infrastructurii serviciilor de urgenta.

Deschidere pentru dialog: Retailerul a investit peste 2,7 milioane de lei in continuarea parteneriatului strategic cu Ambasada Sustenabilitatii si misiunea Code for Romania de a digitaliza societatea romaneasca. Tot in 2022, Lidl a contribuit la dezvoltarea comunitatilor prin sustinerea financiara cu peste 6,9 milioane de lei.