Tehnologie

Corteva Agriscience obtine prima certificare USDA pentru biostimulator

Corteva Agriscience a anuntat, ca Utrisha™ N, un produs de fixare a azotului, pe baza de bacterie, a fost certificat ca USDA Process Verified Program (PVP) de catre Departamentul Agriculturii al Statelor Unite.

Certificarea USDA Process Verified asigura fermierii de validarea  sistemelor de management al calitatii si punctelor de proces specifice, pe care Corteva le-a implementat, cu scopul de a semnala calitatea produsului Utrisha N, comercializat si sub denumirea de BlueN™, in anumite piete. Utrisha N/BlueN este primul biostimulator inclus in Programul de verificare a proceselor din cadrul Serviciului de marketing agricol al USDA.

„Corteva a solicitat aprobarea PVP, din partea USDA, pentru a ridica stacheta in ceea ce priveste asteptarile fermierilor si industriei in materie de cunostinte si transparenta a  biostimulatoarelor. Programe precum USDA PVP ofera instrumente inovatoare pentru consolidarea increderii fermierilor in produsele noastre biostimulatoare”, spune Frederic Beudot, Director general, Divizia de produse biologice, Corteva Agriscience. „Ne-am luat angajamentul sa devenim liderii pe piata de produse biologice si sa oferim fermierilor solutii sustenabile care sa aduca plus valoare si productivitate operatiunilor lor.”

Symborg, parte a Corteva Agriscience si expert in tehnologii microbiologice, produce si ambaleaza Utrisha N; Corteva distribuie produsul, la nivel global.

Pentru a obtine certificarea, Serviciul de marketing agricol al USDA a efectuat un audit riguros privind respectarea de catre Corteva a Standardelor de management al calitatii 9000 ale Organizatiei Internationale de Standardizare. De asemenea, au fost auditate anumite criterii stabilite de Corteva. Standardele ridicate cuprind productia si fabricatia Symborg in unitatile din Spania, precum si eficacitatea in campurile din Statele Unite.

Printre punctele specifice verificate de USDA se numara:

  • Confirmarea ca bacteria din ambalaj este tulpina SB23 a bacteriei

Methylobacterium symbioticum, indicata pe eticheta.

  • Confirmarea cantitatii bacteriei indicata pe ambalaj.
  • Confirmarea ca prezenta bacteriei si contaminarea cu metale grele se afla sub limitele stabilite de USDA.
  • Confirmarea ca bacteria poate coloniza planta si oferi beneficiul urmarit.

Despre Corteva

Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) este o companie globala, pur-agricola, cotata la bursa, care combina cea mai buna inovare, interactiune personalizata cu clientii si executie operationala pentru a livra, in mod rentabil, solutii pentru cele mai urgente provocari agricole. Corteva genereaza preferinte de piata avantajate prin strategia de distributie unica, alaturi de un amestec echilibrat, la nivel global, de seminte, protectie a culturilor si produse si servicii digitale. Alaturi de unele dintre cele mai recunoscute marci din agricultura si oportunitati tehnologice bine pozitionate pentru a promova cresterea, compania si-a luat angajamentul sa maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand, totodata, cu partile interesate din domeniul alimentar, pe masura ce indeplineste promisiunea de a imbogati vietile celor care produc si celor care consuma, asigurand progres pentru generatiile viitoare. Mai multe informatii pe: www.corteva.com.