Fuziuni/Achiziții

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea mai multor companii de catre Zarea

Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Zarea urmeaza sa preia companiile Domeniile Dealu Mare si Vitis, precum si unele active care apartin Societatii de Promovare a Vinului, conform unui comunicat al institutiei.

Astfel, Zarea va prelua 70% din capitalul social al companiilor Domeniile Dealu Mare si Vitis si o parte din activele Societatii de Promovare a Vinului care constau in marci comerciale si in curs de inregistrare, domenii web, conturile de social media, toate stocurile si activele fixe.

Zarea este o companie producatoare de bauturi alcoolice infiintata in anul 1912 cu un portofoliu actual de peste 20 de branduri din categoria vinuri spumante, aperitive si bauturi spirtoase.

Cele trei companii preluate activeaza in productia si comercializarea de vinuri. Vitis administreaza plantatiile de vie, Domeniile Dealu Mare se ocupa de productie si crama, in timp ce distributia este operata de Societatea de Promovare a Vinului.

In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaƒ neasca sau pe o parte a acesteia si nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal.

Decizia va fi publicata pe site-ul autoritatii nationale de concurenta, dupa eliminarea informatiilor cu caracter confidential.