Fuziuni/Achiziții

Coca-Cola HBC cumpara marca de votca Finlandia pentru 220 milioane de dolari

Coca-Cola HBC, al doilea producator de bauturi Coca Cola din afara SUA, a anuntat ca a ajuns la un acord pentru a prelua Brown-Forman Finland Oy, proprietarul marcii de votca Finlandia, de la firma Brown-Forman Netherlands BV pentru 220 milioane de dolari, pe masura ce isi extinde afacerile cu bauturi spirtoase premium, informeaza Reuters.

Infiintata in 1970, Finlandia este una dintre principalele marci de votca din Europa Centrala si de Est. Finlandia vinde anual 2,7 milioane de lazi de votca, fiecare continand noua sticle de cate un litru. Finlandia a fost vanduta de Altia catre Brown-Forman in mai multe faze care s-au derulat intre 2000 si 2004.

Coca-Cola HBC a precizat ca achizitia va fi realizata prin intermediul subsidiarei CC Beverages Holdings II BV iar finalizarea este asteptata pentru a doua jumatate a acestui an.

“Dupa ce am fost asociati cu distribuirea Finlandia timp de 17 ani pe mai multe piete, suntem incantati sa cumparam aceasta oportunitate unica si relevanta regional care ne va sprijini accelerarea afacerilor pe pietele noastre”, a declarat directorul general de la Coca-Cola HBC, Zoran Bogdanovic.

Coca-Cola HBC este o companie listata la Londra, la care gigantul Coca-Cola detine o participatie de aproximativ 21%.

Coca-Cola HBC Romania, membra a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria bauturilor non-alcoolice din Romania. Coca-Cola HBC Romania are sediul social in Voluntari si detine trei fabrici de imbuteliere pe teritoriul tarii, localizate in Ploiesti, Timisoara si Poiana Negrii.