Uncategorized

O fabrica din Ucraina si-a mutat productia in Romania, cu o investitie de 2 milioane de euro

O fabrica de echipamente agricole si de irigatii s-a deschis marti, in Barsesti, localitate componenta a municipiului Targu Jiu, investitia, de aproximativ 2 milioane de euro, fiind a unei societati din Harkov, Ucraina.

Primarul municipiului Targu Jiu, Marcel Romanescu, prezent la deschidere, a afirmat ca fabrica functioneaza in una din halele preluate de la fostul combinat de ciment.

“Astazi s-a deschis fabrica de echipamente agricole si de irigatii de la Barsesti. Este investitia unei societati cu capital extern, din Ucraina, care presupune crearea de locuri de munca in productie. (…) Municipiul Targu Jiu devine tot mai atractiv pentru investitori, pe masura ce orasul se dezvolta. Fabrica functioneaza in una din halele preluate de la fostul combinat de ciment”, a scris, pe Facebook, primarul Marcel Romanescu.

Directorul general al companiei Variant Agro, firma din Ucraina, Codrut Semanaru, a declarat ca afacerea este una de familie, intr-un an fiind estimat ca fabrica sa aiba aproximativ 100 de angajati.

Forta de munca va proveni din judetul Gorj, viitorilor angajati urmand sa le fie asigurata si scolarizarea.

“Inauguram o parte din capacitatea de productie a companiei, si anume echipamente de irigatii. In alte hale o sa avem productie pentru profile de otel pentru rigips, structura pentru panourile solare si structuri pentru hub-urile de logistica. Este o afacere de familie. A fost mutata productia din Harkov, Ucraina, la Targu Jiu. (…) Productia va fi, in primul rand, pentru piata romaneasca si apoi pentru export, in Comunitatea Europeana. (…) Este prima investitie a acestui grup in Romania.

Motivul a fost si o ambitie personala, deoarece sunt multe echipamente care se vand in Romania si vin de peste Ocean si din alte tari. A fost o ambitie personala si am gasit intelegere la colegii si partenerii mei din Ucraina. Si razboiul a contribuit la realizarea acestei investitii. Se mai lucreaza si la Harkov, dar mai greu. Este impartita activitatea de acolo in cateva fabrici mai mici”, a spus Codrut Semanaru.