Agricultura

Holde Agri Invest obtine un credit de 30,5 milioane de lei si 26,7 milioane de euro

Holde Agri Invest obtine un credit sindicalizat in valoare de 30,5 milioane de lei si 26,7 milioane de euro, de la Banca Transilvania si OTP Bank Romania, in vederea accelerarii investitiilor in operatiunile existente si consolidarii pozitiei la nivelul sectorului agricol din Romania, informeaza un comunicat al companiei.

‘Obtinerea acestui credit sindicalizat reprezinta un pas semnificativ in continuarea dezvoltarii Holde Agri Invest. Prin intermediul acestui imprumut, putem accelera investitiile in operatiunile existente, precum si in extinderea acestora, pentru a ne consolida pozitia la nivelul sectorului agricol din Romania. Acest sprijin financiar ne va permite sa crestem si sa ne diversificam portofoliul, asigurand in acelasi timp lichiditatea necesara pentru activitatea curenta. Colaborarea cu sectorul bancar din Romania evidentiaza importanta parteneriatelor solide si a increderii reciproce in vederea sustinerii agriculturii romanesti. Ne bucuram sa lucram impreuna cu Banca Transilvania si OTP Bank in aceasta etapa cruciala a dezvoltarii noastre si suntem increzatori ca, impreuna, vom contribui la cresterea si inovarea sectorului agricol din Romania’, a declarat Liviu Zagan, CEO al Holde Agri Invest.

Creditul sindicalizat cuprinde patru linii de finantare diferite. Prima linie de finantare are o valoare de 30,5 milioane de lei si este destinata capitalului de lucru. Celelalte trei linii de finantare in valoare totala de 26,7 milioane de euro vor sprijini achizitiile de echipamente, utilaje agricole, elemente de logistica si pentru constructie, modernizare capacitati de insilozare, achizitii de ferme agricole si achizitii de terenuri agricole.

Inca de la listarea pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, din octombrie 2020, Holde Agri Invest a investit in mod continuu in dezvoltarea companiei si a operatiunilor. Investitiile efectuate pana in prezent s-au ridicat la 155 milioane de lei si au fost finantate din surse proprii si capital imprumutat. Acestea au vizat largirea suprafetelor exploatate si modernizarea fermelor existente. In primul trimestru al acestui an, compania a achizitionat o noua ferma, in judetul Dambovita, cu o suprafata totala de aproximativ 980 de ha de teren. In prezent, Holde exploateaza o suprafata totala agricola de aproximativ 13.200 de hectare impartita in patru nuclee – Rosiori, aproximativ 3.830 ha, Frumusani, circa 3.720 ha, Videle, aproximativ 2.300 ha si Contesti, circa 3.350 ha.

In procesul de obtinere a creditului sindicalizat, Holde Agri Invest a fost asistata de casa de avocatura Filip & Company, iar consilierul juridic al bancilor din sindicat a fost firma de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii.