Bauturi

Veniturile Purcari Wineries au crescut cu 31% in primul trimestru

Producatorul de vinuri Purcari Wineries a inregistrat in primul trimestru un profit net de 12,779 milioane lei, in crestere cu 7% fata de aceeasi perioada din 2022, in timp ce veniturile au sporit cu 31%, la 73,335 milioane lei, potrivit rezultatelor financiare publicate pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

In primul trimestru din 2022, Purcari Wineries inregistrase un profit net de 11,978 milioane lei si venituri de 56,188 milioane lei.

“A fost al doilea cel mai bun trimestru din 2019, dinaintea pandemiei pentru Purcari, in pofida contextului macro provocator. Lucrurile se imbunatatesc in general, cu lanturi de aprovizionare care functioneaza mai bine, o redeschidere in China, scaderea preturilor la energie, dar marjele raman oarecum inca sub presiune. Mentinem un bilant solid si suntem bine pozitionati pentru a continua sa castigam cota de piata si sa profitam de oportunitatile anorganice existente.”, a declarat Victor Bostan, CEO Purcari Wineries PLC.

Purcari Wineries Public Company Limited (cu familiile de branduri: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar, Domeniile Cuza si Angel’s Estate) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri si brandy din regiunea Europei Centrale si de Est. Grupul gestioneaza aproximativ 1.450 de hectare de podgorii si opereaza sapte platforme de productie in Romania, Moldova si Bulgaria. Purcari Wineries este lider pe segmentul vinurilor Premium din Romania cu o cota de circa 25%, si cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrand in peste 40 de tari.