Retail

Carrefour a deschis 50 de supermarketuri in Israel

Carrefour, cel mai mare retailer european, a inaugurat marti 50 de magazine in Israel, devenind primul lant strain de supermarketuri cu sucursale in tara ai carei rezidenti se confrunta cu un cost ridicat al vietii, transmite AFP.

“Este o zi extrem de importanta pentru Carrefour. Stim ca asteptarile pentru Carrefour Israel sunt ridicate si vrem sa le indeplinim prin preturi accesibile”, a afirmat directorul general Alexandre Bompard la inaugurarea unui supermarket din orasul Raanana.

Tel Aviv, principalul centru comercial al Israelului, a fost nominalizat drept cel mai scump oras din lume de revista The Economist, in 2021. Multe dintre cele 50 de noi supermarketuri Carrefour sunt in zona Tel Aviv.

In aprilie, rata anuala a inflatiei in Israel a urcat la 5,2%, un nivel record.

Carrefour, care are o prezenta globala, inclusiv in Orientul Mijlociu, a informat ca a investit 68 milioane de dolari in franciza sa din Israel si se asteapta sa deschida pana la 50 de magazine pana la finalul anului.

De asemenea, compania franceza vrea sa ofere o serie de produse cuser, pentru a satisface preferintele majoritatii populatiei, a declarat Bompard.

In martie 2022, Carrefour a anuntat ca a incheiat un parteneriat cu retailerul israelian Electra Consumer Products si subsidiara sa, lantul de supermarketuri Yenot Bitan.