Retail

Casa de Comert Unirea incepe sa livreze fructe si legume in supermarketuri

Casa de Comert Unirea a finalizat proiectul de achizitii legume si fructe de la producatorii agricoli inscrisi in cooperative, iar incepand de saptamana viitoare vor putea incepe livrarile catre lanturile de supermarketuri, a anuntat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Producatorii agricoli din judetele Olt, Dolj, Teleorman, Valcea si Galati au participat la o discutie cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, si cu conducerea Casei de Comert Unirea pentru a pune la punct detaliile in vederea inceperii preluarii de legume si a le pune la dispozitia consumatorilor din Romania.

Cu aceasta ocazie, a fost finalizat proiectul de achizitie pentru legumele si fructele pe care Casa de Comert le va prelua de la cooperativele din bazinele legumicole pentru a le introduce in circuitul comercial.

Astfel, incepand de saptamana viitoare vor incepe livrarile catre lanturile de supermarketuri si alti parteneri.

Potrivit MADR, in prezent sunt disponibile cantitati de rosii din programul Tomata, castraveti, iar in perioada urmatoare vor fi gata si capsune, dovlecei, ardei gras, varza, fasole pastai, porumb zaharat. Participantii au facut previziuni pentru urmatoarele luni, fiind luate in considerare si alte produse, precum pepeni, prune si prune uscate, pere si mere, cartofi etc.

“Continuam sa ducem mai departe mecanismul comercial menit sa conduca la valorificarea superioara a resurselor si a productiei agricole nationale. Casa de Comert Unirea va asigura preluarea si valorificarea legumelor de la producatori”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Incepand de saptamana viitoare, conducerea Casei de Comert Unirea va avea intalniri cu reprezentantii retailerilor pentru a face cunoscute cantitatile disponibile la producatori in vederea demararii livrarilor de marfa proaspata si sigura pentru consum de la producatorii autohtoni.

Casa de Comert si-a reluat activitatea in luna octombrie 2022, iar intr-un interval de o luna si jumatate a livrat peste 150 de tone de legume si fructe proaspete in retelele a patru mari retaileri din Romania si peste 20.000 de conserve.