Siguranta alimentelor

Macromex si Next Root Management Systems lanseaza o solutie pentru cresterea sigurantei alimentare in gradinite si scoli

Macromex, unul dintre jucatorii principali din industria alimentara romaneasca, alaturi de Next Root Management Systems, furnizor de consultanta HoReCa, lanseaza o solutie menita sa optimizeze fluxurile si siguranta alimentara, dar si sa aduca o alimentatie sanatoasa in cantinele gradinitelor si scolilor si vizeaza 40 de unitati de invatamant beneficiare, pana la finalul anului 2023.

„Imi doresc ca fiecare copil care mananca in cantine scolare sa se bucure de preparate de cea mai buna calitate, pregatite dupa standarde inalte, in conditii maxime de siguranta alimentara. Pentru partenerii nostri din HoReCa, dorim sa aducem mai multa productivitate si eficienta  prin portofoliul nostru de produse, retete, consiliere si tehnologie. Iar toate aceste lucruri nu se pot obtine, nici pentru copii, nici pentru furnizori, daca locatia respectiva, in cazul de fata – cantina, nu are o planificare a fluxurilor de lucru, o eficientizare si o standardizare a operatiunilor. Din acest motiv, ne-am unit fortele cu partenerii de la Next Root Management System, pentru a oferi un serviciu complet, in beneficiul generatiilor care acum sunt la gradinita sau pe bancile scolilor”, declara Albert Davidoglu, CEO, Macromex.

Prin proiectul dedicat gradinitelor si scolilor, grija si interesul pentru alimentatie sanatoasa pot fi transpuse si in afara casei, in locurile in care copiii si elevii petrec cel mai mult timp, pe parcursul unei saptamani. Solutia include verificarea materiilor prime, alaturi de un sistem operational adaptat fiecarei locatii, pentru un plus de valoare pentru toate aceste institutii de invatamant si mai multa siguranta pentru elevi.

„Din dorinta de a contribui la imbunatatirea serviciilor din educatie, intram intr-o colaborare care are ca scop eficientizarea, standardizarea operatiunilor, planificarea fluxurilor si siguranta alimentara pentru spatiile de productie si depozitare din cantinele gradinitelor si scolilor. Obiectivul nostru, pentru 2023, este sa realizam 40 de astfel de proiecte”, afirma Dragos Panait, fondator Next Root Management Systems.

In acest parteneriat, Next Root Management Systems va asigura, pentru fiecare locatie, definirea optima a fluxurilor de bucatarie, depozitare si spatii conexe, standardizarea procedurilor de bucatarie, gestiune, inventariere si retetare, eficientizarea spatiilor de lucru pentru fluxul operational si al materiilor prime, standardizarea procedurilor de curatenie si training.

In 2022, Macromex a lansat platforma digitala horeca.macromex.ro, ce regrupeaza toate solutiile eficiente si este un produs complex, menit sa sprijine afacerile HoReCa. Platforma aduce un ajutor real pentru business si pentru sustenabilitate, retetele la cheie si sfaturile despre eficienta operationala.

In plus, Bocado este o alta initiativa a companiei, o platforma de comenzi online B2B dedicata clientilor HoReCa care ajuta la reducerea timpului de comanda si gestionarea fluxului de aprovizionare, intr-un mod mult mai eficient. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.bocado.ro.

Macromex este liderul industriei de produse alimentare, pe segmentul de produse congelate, cu un portofoliu extins de branduri precum Edenia, Corso, La Strada, Azuris si branduri partenere: Philadelphia, La Lorraine, Farm Frites Dr. Oetker (Inedit, Paula), Mars, Haagen Dasz. Viziunea companiei este de a crea in Romania o industrie Horeca matura, condusa de inspiratie, eficienta si profitabilitate. Astfel, Macromex isi asuma misiunea de a furniza solutii pentru fiecare tip de business prin consiliere, portofoliul de produse si tehnologie. Mai multe informatii sunt disponibile pe horeca.macromex.ro.

Next Root Management Systems (Next Root Management Systems – Consultanta in domeniul ospitalitatii), companie de consultanta operationala infiintata in anul 2018 are ca misiune eficientizarea resurselor operatorilor din domeniul Ospitalitatii, standardizarea operatiunilor lor, planificarea si derularea procesului de deschidere a noilor locatii HoReCa.