Food

Nestlé a inaugurat un nou institut de cercetare care vizeaza sprijinirea sistemelor alimentare durabile

Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare si bauturi din lume, a inaugurat oficial Institutul de Stiinte Agricole cu scopul de a ajuta la dezvoltarea sistemelor alimentare durabile prin furnizarea de solutii bazate pe stiinta in domeniul agricol.

„Am dezvoltat relatii directe cu generatii de fermieri din intreaga lume. Pentru a continua sa oferim oamenilor alimente gustoase, hranitoare si la preturi accesibile, trebuie sa facem impreuna tranzitia la un sistem alimentar mai durabil. Noul institut ne va consolida cunostintele in domeniu si va folosi reteaua noastra globala pentru a sprijini comunitatile agricole si a ne proteja planeta”, a declarat Paul Bulcke, presedintele Nestlé.

Cu sistemele alimentare globale aflate sub presiune, exista o nevoie urgenta de a accelera noi abordari care sa asigure o aprovizionare durabila cu alimente pentru o populatie mondiala in crestere, contribuind in acelasi timp la nivelul de trai al fermierilor.

La noul institut, expertii Nestlé analizeaza si dezvolta solutii in domenii cheie de interes, cum ar fi: stiinta plantelor, sistemele agricole si animalele care furnizeaza lapte.

Institutul construieste pe experienta deja existenta a companiei in domeniul stiintei plantelor de cafea si cacao. De-a lungul multor ani, oamenii de stiinta de la Nestlé au contribuit la planurile durabile de aprovizionare cu cacao si cafea ale Nestlé – Nestlé Cacao Plan si Nescafé Plan – incluzand si recenta descoperire a mai multor soiuri de cafea rezistente la boli si la seceta.

Nestlé consolideaza acum aceasta expertiza si o extinde si la alte culturi, precum leguminoase si cereale. Institutul lucreaza, de asemenea, cu fermieri pentru a testa practicile agricole regenerative cu scopul de a imbunatati sanatatea solului si a incuraja biodiversitatea. In plus, expertii exploreaza abordari noi in productia de lapte care au potentialul de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera in domeniile hranei pentru vaci si gestionarii ingrasamantului din grajd.

„Obiectivul nostru este sa identificam cele mai promitatoare solutii pentru a promova productia de materii prime nutritive, minimizand in acelasi timp impactul asupra mediului. Avem o abordare holistica si analizam mai multi factori, inclusiv impactul asupra productiei, amprentei de carbon, sigurantei si costurilor alimentare, precum si viabilitatea extinderii”, a declarat Jeroen Dijkman, seful Institutului de Stiinte Agricole Nestlé.

Ca parte a retelei globale de cercetare si dezvoltare a Nestlé, institutul colaboreaza strans cu parteneri externi, inclusiv fermieri, universitati, organizatii de cercetare, start-up-uri si parteneri din industrie pentru a evalua si dezvolta solutii bazate pe stiinta. Noul institut reafirma angajamentul companiei de a consolida ecosistemul unic de inovare al Elvetiei.

Pe langa noile sale facilitati din cadrul Nestlé Research din Elvetia, institutul incorporeaza o unitate de cercetare a plantelor deja existenta in Franta si fermele din Ecuador, Coasta de Fildes si Thailanda, precum si parteneriate cu ferme de cercetare.