Parteneriate

Grup Serban va livra 5.000 de tone de cartofi pentru fabricarea chipsurilor Chio

Grup Serban Holding, companie antreprenoriala romaneasca activa in mai multe domenii din agricultura, anunta semnarea unui parteneriat cu Intersnack Romania privind livrarea de cartofi pentru gama de chipsuri Chio produse in Romania. Parteneriatul initial are o valabilitate de trei ani, existand posibilitatea, in termenii acordului, de prelungire automata.

„Productia de cartofi pentru industrializare reprezinta unul dintre diferentiatorii Grup Serban in domeniul agriculturii din Romania. In tot ceea ce facem, obiectivul nostru este sa obtinem o calitate excelenta a productiei noastre si sa utilizam in permanenta cele mai avansate tehnologii in domeniu. Parteneriatul cu Intersnack Romania inseamna o recunoastere a calitatii si a eforturilor depuse de Grup Serban in dezvoltarea productiei de cartofi si implicit a agriculturii romanesti. Totodata, acesta reprezinta o noua oportunitate de a ne extinde afacerea si creste performanta financiara pe termen mediu si lung. Prin intermediul acestui parteneriat, vom putea sa asiguram un flux de venituri stabil si predictibil, ceea ce ne va permite sa planificam investitiile viitoare si sa continuam sa dezvoltam afacerea in mod sustenabil. Suntem recunoscatori partenerilor nostri de la Intersnack Romania pentru increderea acordata si suntem convinsi ca vom avea o colaborare de durata si benefica pentru ambele parti”, a declarat Nicolae Serban, Presedintele Consiliului de Administratie al Grup Serban Holding.

Avand in vedere cererea in crestere pentru chipsuri la nivel global, cultivarea de cartofi pentru chipsuri a devenit o nisa din ce in ce mai atractiva. Chiar daca, productia de astfel de cartofi necesita tehnologii specializate si este mai  costisitoare, randamentele obtinute  si pretul sunt semnificativ mai mari fata de culturile clasice de cereale. Comparativ un hectar de cartofi pentru chipsuri genereaza aproximativ acelasi nivel de venit realizat de pe patru hectare de cereale sau oleaginoase. In cadrul Intersnack, productia de chipsuri este efectuata in totala concordanta si conformitate cu normele UE de calitate si productie agricola.

Grup Serban a investit semnificativ de-a lungul anilor in dezvoltarea programului pentru livrarea de cartofi pentru chipsuri, fiind astazi unul dintre putinii producatori agricoli din Romania ce detine capacitatile necesare de productie, depozitare  si  livrare acestui tip de cartofi catre jucatori de top din domeniu. In 2022, compania a cultivat aproximativ 500 de hectare cu astfel de cartofi. In cadrul parteneriatului cu Intersnack Romania, Grup Serban urmeaza sa livreze 5.000 de tone de cartofi in primul an, cu un plan ambitios de crestere in urmatorii ani.

In 2022, Grup Serban Holding a inregistrat la nivel consolidat o cifra de afaceri de 534,4 milioane de lei, o crestere cu 11% fata de 2021, EBITDA de 67,9 milioane de lei, +27% si un profit net de 33,8 milioane de lei, o apreciere cu 10% fata de anul 2021.

Actiunile Grup Serban Holding sunt listate pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti incepand cu data de 28 februarie 2022 si se tranzactioneaza sub simbolul GSH. In prezent, compania are o capitalizare de piata de aproximativ 289 milioane de lei.