Agricultura

CLOSER™ – Solutia perfecta pentru combaterea afidelor din culturile de legume

Afidele pot provoca daune in culturile de legume in mod direct, datorita hranirii cu seva si indirect, prin transmiterea virusurilor.

Prevenirea aparitiei virusurilor este si trebuie sa fie o preocupare de baza a fermierilor. Astfel, managementul controlului afidelor devine din ce in ce mai important.

Virusurile sunt transmise de mai multe specii de afide care sunt vectori ai transmiterii virusurilor in aproximativ 80% din cazuri. Trebuie sa stim ca o singura generatie de afide poate consuma 30-40 tone de seva elaborata.

Afidele sunt vectori principali care transmit peste 50 de viroze la plantele de cultura, printre care virusul mozaicului castravetelui (CMV-cucumber mozaic virus), piticirea si indesarea ardeiului (Pepper rosette disease), mozaicul galben al ardeiului (Alpha mozaic virus), tomate (TAMV -tomato acuba mozaic virus).

Pentru combaterea cu succes a afidelor din culturile de ardei, castraveti, dovlecei, crisanteme, galbenele, gerbera, pepeni galbeni, tomate, vinete si plante decorative , compania Corteva a lansat incepand cu anul 2020 insecticidul CLOSER™, care are la baza o substanta activa noua, sulfoxaflor, denumita sub numele de brand Isoclast™ active.

Insecticidul CLOSER™ pe baza de Isoclast™ active este omologat la doza de 0.4-0.2L/ha functie de cultura.

Insecticidul CLOSER™ pe baza de Isoclast™ active are cateva caracteristici care il disting pe piata insecticidelor:

Are efect de soc si rezidual exceptional, insectele fiind combatute in 2-3 zile de la aplicare;

Are o stabilitate foarte buna la razele UV si este foarte rezistent la spalare;

De asemenea, in momentul in care este diluat in apa cu pH-uri diferite, dovedeste o stabilitate foarte ridicata;

Datorita actiunii sistemice si translaminare, insecticidul patrunde si sub frunze, intre plante si lastari, asigurand astfel controlul eficient al afidelor ascunse;

Isoclast™ active se diferentiaza de alte solutii datorita faptului ca este foarte eficient impotriva insectelor rezistente la alte tipuri de insecticide;

CLOSER™ este compatibil cu alte produse si se degradeaza rapid in sol si nu persista in mediul inconjurator.

Isoclast™ active este cea mai eficienta solutie pentru combaterea insectelor cu aparat bucal de intepat si supt, precum afidele.

Aplicarea insecticidului CLOSER™ pe baza de Isoclast™ active asigura combaterea afidelor si contribuie eficient la diminuarea riscului transmiterii virusurilor, avand impact pozitiv asupra productiilor mari si de calitate.

Articol realizat de Adrian Ionescu – Category Marketing Manager Fungicides, Insecticides & Biologicals Romania & Moldova