Retail

Raftul cu Bunatati Locale de la Profi, implementat in judetul Alba

Producatorii locali din judetul Alba sunt sustinuti sa faca cele mai bune produse, dupa retete traditionale, si sa ajunga mai usor la consumatori, gratie celui mai amplu program de sustinere a lor, demarat de Profi.

Alba Iulia, Sebes si Aiud se alatura oraselor in care magazinele Profi gazduiesc Raftul cu Bunatati Locale, judetul Alba fiind al doilea din acest an in care Profi implementeaza acest program.

Zilnic, produse delicioase si sanatoase de la peste douazeci de producatori locali ajung la raft, in functie de sezonalitate. Branzeturile si specialitatile din carne preparate ca pentru propria familie, virsli dupa retete traditionale, dulceata, zacusca si gemuri din fructe culese din ograda, miere curata, produse lactate, uleiuri presate la rece, vinuri si sucuri naturale sau dulciuri gatite cu drag, toate provin dintr-o gospodarie sau cooperativa din Alba.

“Credem ca este valoros sa contribuim la pastrarea traditiilor culinare ale acestei tari si de aceea incurajam producatorii locali, facandu-le loc in magazinele noastre unde nu doar ca sunt bineveniti, dar ii si sustinem sa isi vand produsele fara a le impune o cantitate minima sau sa se adapteze la productia de masa,” declara Gaetan Pacton, directorul general al retelei de retail Profi. “Mai mult decat atat, intelegand cat de limitate le sunt resursele, le preluam noi marfa direct de acolo unde o produc si o aducem in magazine, oferindu-le inclusiv sprijin pentru ambalare si promovare.”

In fiecare zi, Raftul cu Bunatati Locale isi intampina cu preturi mici clientii la Profi Super, in Alba Iulia la adresa Calea Motilor, nr 1, in Aiud pe Str.Transilvaniei Nr.26 si in Sebes la Profi City din B-dul Lucian Blaga bl1A.

Comunitatea locala economiseste acum si timp, si bani, timp in care, cumparand de la producatorii locali, contribuie la sustinerea lor si la pastrarea mestesugului gastronomic specific zonei. Acesta este si motivul pentru care produsele sunt puse la vanzare in cantitati limitate si doar in magazine selectate. Accentul este pus pe prospetimea si productia artizanala specifica fiecarei localitati sau zone in care apar produse pe Raftul cu Bunatati Locale.

„Fructele de padure sunt aurul in mai multe culori din Tara Motilor, iar ingredientele pretioase, preparate dupa retete vechi pastrate cu sfintenie din generatie in generatie, sunt o sursa de sanatate dar si de bucurie gastronomica. De peste patru generatii s-au transmis retetele care s-au transformat acum in produse traditionale atestate sau produse montane certificate si pe care abia astept sa le descoperiti la Raftul cu Bunatati Locale de la Profi. Fiecare borcan, fiecare sticla si fiecare preparat are o poveste plina de gust si mai ales multa dragoste. Cele mai multe ingrediente sunt direct din gradina, proaspete, coapte natural, rasfatate de soare si de aerul curat din Arieseni”, spune Cristina Nicola, care a creat Camara Motului, din care isi aduce bucatele alese la Raftul cu Bunatati Locale de la Profi.

Pentru Profi, sustinerea producatorilor locali inseamna actiuni concrete, realizate in sprijinul acestora. Participantii la acest program primesc ajutor in realizarea documentatiei si obtinerea avizelor necesare pentru vanzarea conforma a produselor lor, Profi faciliteaza distributia acestora prin flota proprie si ofera suport in promovarea produselor. Profi le ofera micilor producatori locali si conditii comerciale preferentiale, preluand marfa direct de la unitatea de productie, achitand-o rapid si nefacand retur de produse.

„Profi este cel mai mare angajator privat din Romania, dar si un nume in care romanii isi pun increderea atunci cand vine vorba de alimentele pentru mesele lor. In mod natural, ne implicam in comunitate si sustinem in mod concret micii producatori si furnizorii nationali, dar mai ales consumatorii, ei bucurandu-se in magazinele noastre de un pret bun si de cea mai buna calitate.
Punem suflet in Romania pentru ca Romania la care visam e construita cu sufletul. La fel sunt si initiativele acestor oameni harnici si priceputi care pregatesc bunatati la ei in gospodarie sau in cooperative. Raftul cu Bunatati Locale este modul in care Profi ajuta producatorii care gatesc ca pentru propria familie sa ajunga la cat mai multe familii din Romania. Nu este un proiect cu o miza economica pentru noi, ci unul in care punem suflet pentru a construi alaturi de comunitate viitorul in care vrem sa traim cu totii: cu oameni buni, mancare sanatoasa si vecini care impart tot ce este mai bun”, a declarat Calin Costinas, Director General adjunct Profi, la evenimentul de lansare din Alba.

Primul Raft cu Bunatati Locale a fost prezentat de Profi in septembrie 2022 la Festivalul de la Apos, fiind urmat de introducerea lui in magazine din Cluj Dambovita. Alba este al doilea judet, dupa Bistrita, in care programul este implementat in acest an. In 2023, Profi isi propune sa aduca Raftul cu Bunatati Locale cu specialitati din carne, conserve, lactate, oua, panificatie, peste, produse apicole, legume si fructe in 10 zone ale tarii si sa reuneasca cel putin 150 de producatori locali.

Cu 28.000 de angajati in 1.654 de magazine proprii si Partener prezente in 795 de localitati urbane si rurale, Profi este cel mai mare angajator privat din Romania. PROFI SUPER, PROFI CITY, PROFI GO si PROFI LOCO, cele patru formate de magazin ale retelei, desfac o gama de 5.000 de produse apreciate de cei peste 1,2 milioane de clienti care isi fac zilnic cumparaturile in aceste magazine. Mai bine de 94% din aceste produse provin de la furnizori din Romania. Cifra de afaceri a retelei, de 11,6 miliarde lei, plaseaza compania pe locul trei in retailul romanesc.