Agricultura

Fermierii care au folosit hibrizii Pioneer® s-au impus in competitia “Porumbul de Aur”

In cadrul celei de-a VIII-a editii a congresului “De la fermieri pentru fermieri”, Corteva Agriscience a demonstrat inca o data rezultatele exceptionale pe care le ofera hibrizii Pioneer®.

In cadrul evenimentului, a avut loc decernarea trofeelor “Porumbul de Aur”, prilej cu care a fost premiata excelenta fermierilor din anul precedent si de aceasta data, cele doua trofee au fost castigate de hibrizii aflati in portofoliul Corteva Agriscience.

Astfel, la categoria neirigat, castigator a fost desemnat Valentin Marginean, fermier din judetul Mures, ce a cultivat Hibridul P9889, cel mai vandut hibrid din Romania, si a obtinut o productie de 14 t/ha. “Folosim in ferma noastra doar hibrizii Pioneer®, inca de la infiintarea ei in anul 1997 cu 100 ha si am ajuns astazi la aproximativ 1450 ha si la un parc de masini de ultima generatie, pentru a beneficia de toate avantajele pe care digitalizarea agriculturii ne-o poate oferi. Clima in continua schimbare, precipitatiile tot mai putine si distributia neuniforma nu mai sunt o surpriza, de aceea ne bazam pe hibrizii Pioneer® pe care ii alegem cu grija in functie de particularitatile zonei in care ii semanam”, a spus Valentin Marginean.

Hibridul P9889 face parte din grupa de maturitate FAO 360 si este un hibrid recomandat pentru toate zonele de cultura si tehnologii medii. Explicand ce tehnologie a aplicat pentru a obtine aceasta productie, domnul Marginean a declarat: “Suprafata cu hibridul campion P9889 a fost semanata in data de 18.04.2022, cu o densitate de semanat de 75.000 plante la ha, avand ca planta premergatoare rapita. S-a aplicat o fertilizare inainte cu o zi de semanat si in ziua semanatului cu 200 kg/ha 20.20.0 si 130 kg/ha 15.15.15 plus 25 kg/ha starter iar apoi la inceputul lunii iunie s-au aplicat 220 kg/ha uree protejata cu

descompunere lenta. Combaterea buruienilor s-a facut in doua etape cu un erbicid preemergent si apoi in postemergenta cu erbicidul Principal® Plus si Mustang™. De asemenea s-a aplicat si insecticidul Inazuma® pentru protectia porumbului impotriva Ostriniei. La recoltare care a avut loc in 4.11.2022, am avut o densitate de 68.000 plante la ha cu o productie de 14 t/ha si o umiditate de 17.9.”

La categoria irigat, castigator a fost Nutre Farming, o companie din judetul Ialomita reprezentata la ceremonia de premiere de Ionut Griu, ce a adjudecat trofeul “Porumbul de Aur 2022” folosind hibridul P0937, FAO 540 si a obtinut o productie de aproximativ 18 t/ha.

“Pentru a garanta soliditatea afacerii, investim in culturi cu cerere mare, care ofera randamente economice ridicate. De aceea, pentru a ne putea atinge potentialul maxim de productie, inca din anul 2019 am ales sa folosim hibrizii Pioneer® ai Corteva Agriscience. Hibrizii oferiti de Corteva, combinati cu suprafetele noastre agricole extinse permit practicarea rotatiei si pastreaza bogatia solului si a ceea ce semanam in el. Desigur, in spatele acestui rezultat este o munca asidua si trebuie sa le multumim tuturor echipelor pentru ca fara cercetatori si fara oameni care sa ne invete sa facem agricultura nu am fi ajuns unde suntem astazi.”

Reprezentantii companiei Corteva Agriscience ii felicita pe toti fermierii care au participat la acest concurs, precum si pe toti cei implicati in organizarea evenimentului.

“Suntem fericiti de fiecare data cand fermierii ce aleg hibrizii Corteva sunt rasplatiti pentru rezultatele incredibile pe care le obtin si, mai ales, pentru ca au an de an incredere in genetica Pioneer®. Toti cei care s-au inscris in cadrul acestei competitii sunt agricultori de seama, iar recunoasterea performantei in cadrul unui astfel de concurs precum Porumbul de Aur este cu atat mai importanta. Dorim pe aceasta cale sa ii felicitam pe castigatori, dar si pe membrii echipelor lor. Le multumim pentru munca pe care o depun, profesionalismul lor, dar si pentru faptul ca au incredere in produsele Corteva Agriscience”, a declarat Maria Cirja, Marketing Manager Corteva Agriscience Romania & Republica Moldova.