Food

Fabrica de ciocolata Galactic intra in insolventa

Singura fabrica romaneasca de ciocolata – Galactic, a fost declarata in insolventa prin firma care o administreaza, Food Land Galactic.

Reprezentantii companiei spera ca, sub umbrela insolventei, sa isi achite datoriile si sa continue sa functioneze.

„Anul trecut a fost dramatic. O parte din an nu am avut acces la materii prime, pentru ca nu au putut fi importate, apoi am primit o lovitura majora din partea marilor retaileri – noi ne vindem produsele la toti marii retaileri din tara – care au refuzat orice majorare de pret, in ciuda faptului ca au crescut semnificativ costurile de productie, de la zahar, ulei vegetal, pana la combustibil, utilitati etc”, a declarat, pentru 2mnews.ro, Liviu Fagi, administratorul companiei.

Potrivit acestuia, situatia dificila din istoria economica a firmei a fost cauzata de disparitia creditului furnizor.

Noi nu avem datorii la stat, avem vreo 18.000 lei creante curente, insa pentru a putea sa ne platim furnizorii, partenerii de afaceri, am fost nevoit sa apelez la aceasta protectie oferita de insolventa. Daca voiam sa stingem lumina, puteam sa o facem de mult, eu am primit mereu oferte tentante, dar vreau sa fac ciocolata aici, acasa”, a mai spus Liviu Fagi.

Galactic este singurul producator de ciocolata cu capital romanesc. In tara mai exista un singur producator de ciocolata, Kandia Dulce din Brasov, achizitionat in 2013 de grupul Julius Meinl si controlat de grupul KEX Confectionery.